• چهار شنبه, 05 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

نواف الاحمد جابر الصباح امیر جدید کویت شد

 نواف الاحمد جابر الصباح امیر جدید کویت شد

«نواف الاحمد الجابر الصباح» 83 ساله که دیروز به عنوان امیر جدید کویت معرفی شد پیش از این پست‌هایی در وزارت داخله، وزارت کار و امور اجتماعی و گارد ملی را تجربه کرده است.

سه‌شنبه (هشتم میزان) درگذشت «صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر 91 ساله کویت اعلام شد و پس از آن کابینه کویت «نواف الاحمد الجابر الصباح» بردار ناتنی 83 ساله وی را به عنوان امیر جدید معرفی کرد.

نواف الاحمد در 25 ژوئیه 1937 در منطقه‌ای در مرکز کویت متولد شد و ششمین پسر امیر وقت کویت «احمد الجابر الصباح» است. وی دوران کودکی خود را در قصر «دسمان» به عنوان مقر دولت در آن زمان گذراند و در چندین مدرسه کویت از جمله «المبارکیه» تحصیل کرد. المبارکیه اولین مدرسه در تاریخ کویت به شمار می‌رود و شیوخ خانواده حاکم کویت که بعدها زمام امور را به دست گرفتند، در آن تحصیل کرده بودند.

نواف الاحمد که شانزدهمین امیر کویت به شمار می‌رود پنج فرزند دارد که چهار نفر از آنها پسر و یکی دختر است.

بر اساس گزارش روزنامه «العربی الجدید»، شیخ نواف کار سیاسی خود را در سال 1962 به عنوان استاندار « حَوَلِّی » آغاز کرد، امیر وقت کویت «عبدالله سالم الصباح» معتقد بود که باید طبقه جوان خاندان حاکم را به کار گرفت. نواف الاحمد در راستای توسعه تجاری استان حولی تلاش کرد و آن را از جایی که کویتی‌ها صرفا تعطیلات خود را در آن می‌گذارنند به مهم‌ترین منطقه تجاری و گردشگری حال حاضر این کشور تبدیل کرد.

وی در طول 16 سال خدمتش در حولی از صحنه سیاسی اصلی در کویت دور ماند اما درگذشت امیر کویت صباح السالم الصباح در اواخر 1977 و امیر شدن شیخ جابر الاحمد ورود وی به صحنه سیاسی را تسهیل کرد و وی در سال 1978 پست وزارت کشور را بر عهده گرفت و جانشین «سعد عبدالله الصباح» شد.

بر اساس این گزارش، شیخ نواف الاحمد در طول دوره ریاست بر وزارت کشور با چالش‌های زیادی روبرو شد که بارزترین آنها وقوع انفجار در سفارتخانه‌های خارجی و کافه‌ها و نیز تلاش برای ترور امیر وقت جابر الاحمد الصباح در سال 1985 بود. وی در سال 1988 و دو سال قبل از حمله عراق به کویت در 1990 وزیر دفاع شد، حمله‌ای که ارتش کویت به دلیل تعداد کم نیرو در برابر ارتش عراق نتوانست مقاومت کند.

پس از حمله کویت و در آوریل 1991 وی از طریق وزارت امور اجتماعی و کار به تشکیلات دولتی بازگشت و اعلام کرد «به کویت در هر منصبی خدمت خواهد کرد» و حضورش در این پست زیاد طول نمی‌کشد. نواف در 16 اکتبر 1994 به عنوان معاون اول گارد ملی تعیین شد و در سال 2003 به وزارت کشور بازگشت و به عنوان معاون اول نخست‌وزیر و وزیر کشور منصوب شد تا بدین گونه مهم‌ترین نامزد بر عهده گرفتن ریاست کشور پس از نخست‌وزیر آن زمان صباح الاحمد الصباح شود.

در سال 2006 مجلس امت کویت شیخ سعد العبدالله را به دلیل وضعیت نامناسب جسمی و عدم توانایی برای ادای سوگند در برابر پارلمان کنار گذاشت و صباح الاحمد الصباح امیر کویت شد. وی بلافاصله برادر خود نواف الاحمد الصباح را به عنوان ولی‌عهد کویت معرفی کرد.

العربی الجدید افزود، شیخ نواف در دوره ولی‌عهدی هیچ مأموریت سیاسی یا اداری بزرگی انجام نداد و در سایه حضور امیر کویت صباح الاحمد الصباح و گرداندن اکثر پروند‌های اصلی توسط خود وی و هیأت دولت، پست وی یک پست تشریفاتی بود. نقش ولی‌عهد بیشتر به عنوان فرستاده امیر کشور در مناسبت‌های سیاسی و اجتماعی و نیز ریش‌سفید بودن خاندان حاکم برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها میان شیوخ این خاندان یا میانجیگری در اختلافات تجاری و اجتماعی میان آنها خلاصه می‌شد.

بر اساس این گزارش، شخصیتی آرام دارم و به تشریفات پروتوکلی زیاد اهمیتی نمی‌دهد، در یکی از محله‌های طبقه متوسط در کویت زندگی می‌کند و به خاطر اهداف راهبردی کویت، بر ادامه دادن شیوه شیوخ پیشین در سیاست خارجی و حفظ سیستم فعال و زنده شورای همکاری خلیج فارس اصرار دارد.

بنا بر این گزارش، شیخ نواف روابط خوبی با سران کشورهای خلیج فارس دارد و  از مقبولیت خوبی در جامعه بین‌المللی برخوردار است زیرا با اجماع خاندان حاکم، پارلمان و ملت به عنوان امیر انتخاب شده است و سه پسر وی مناصب متوسط نظامی در وزارت کشور و ارتش کویت را بر عهده دارند.

  پربازدید ترین