• جمعه, 31 حمل 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

افشای ابعاد پشت پرده معامله قرن از زبان مقام فلسطینی

افشای ابعاد پشت پرده معامله قرن از زبان مقام فلسطینی

بیر کمیته اجرایی ساف ابعاد جدیدی از اهداف پشت پرده ترامپ در ارتباط با به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل را افشا کرده است.
به نقل از روزنامه الشرق الاوسط، صائب عریقات، دبیر کمیته اجرایی ساف در گزارشی 92 صفحه‌ای اعلام کرده است که طی دو تا سه ماه موافقت دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با الحاق شهرک‌های یهودی‌نشین کرانه باختری و قدس شرقی اعلام خواهد شد و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل الحاق 15 درصد اراضی فلسطین را مطرح خواهد کرد. ترامپ نیز 10 درصد آن را پیشنهاد می‌دهد.
عریقات در این گزارش توضیح داد: دولت ترامپ پایتختی برای کشور فلسطین در حومه قدس اختراع کرده و بعد از آن مفهوم امنیتی مشترکی برای کشورهای اسرائیل و فلسطین به عنوان دو شریک صلح اعلام خواهد کرد که شامل کشور فلسطین عاری از سلاح با نیروی پلیس قوی و همکاری امنیتی دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی با حضور اردن، مصر و آمریکاست. مفهوم امنیتی شامل حضور نیروهای اسرائیلی در طول رود اردن و جبال الوسط از کرانه باختری برای حمایت از دو کشور است اما اختیار افزایش تدابیر امنیتی در وضعیت فوق العاده به دست اسرائیل خواهد بود.
عریقات گفت: طرح ترامپ شامل عقب‌نشینی نیروهای اسرائیل و موضع‌گیری مجددشان خارج از مناطق أ و ب براساس توافق‌نامه اسلو با اراضی جدیدی از منطقه ج است. کشور فلسطین نیز در همین مرزها اعلام خواهد شد و کشورهای جهان کشور اسرائیل را به عنوان وطن قومی مردم یهود و کشور فلسطین را به عنوان وطن قومی مردم فلسطین به رسمیت خواهند شناخت. اسرائیل آزادی انجام مناسک دینی در اماکن مقدس را برای همگان تضمین خواهد کرد و اوضاع همین گونه باقی خواهد ماند.
در این گزارش آمده است: به موجب این معامله بخش‌هایی از بندر اسدود و حیفا و فرودگاه بن گوریون به فلسطین اختصاص داده شده و گذرگاه‌های بین‌المللی با مشارکت فعال فلسطین خواهد بود و اسرائیل اختیارات امنیتی را برعهده خواهد داشت. همچنین گذرگاه امنی بین کرانه باختری و نوار غزه تحت حاکمیت اسرائیل ایجاد خواهد شد. آب‌های منطقه‌ای و حریم هوایی بدون اجحاف در حق فلسطینی‌ها تحت سیطره اسرائیل خواهند بود. راهکار عادلانه‌ای نیز برای مساله آوارگان از طریق کشور فلسطین ایجاد خواهد شد.
عریقات که پست ریاست کمیته سیاسی را برعهده دارد که عباس برای ارائه طرح‌ها و سناریوهای مرحله‌ آینده تشکیل داده، توصیه کرد که نباید منتظر اقدام آمریکا برای ارائه نشانه‌ها و مضمون این معامله دیکته شده ماند چراکه اوضاع را به همان حالت نگه می‌دارد، یعنی کشوری واحد با دو نظام که به منزله قانونی کردن آپارتاید و شهرک‌سازی براساس معیارهای آمریکا به واسطه یک خودمختاری ابدی است.
وی از دولت آمریکا به خاطر اعمال فشار بر فلسطین برای قبول راهکارهای تحمیل شده انتقاد کرد.
عریقات گفت: روابط با دولت ترامپ تنها از طریق لغو به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و لغو تروریستی خواندن ساف امکان‌پذیر است.
تصمیم ترامپ در ارتباط با به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل باعث شده تا مجامع جهانی و فلسطینی‌ها دیگر به امریکا به عنوان میانجی نگاه نکنند و بدنبال کشورهای جایگزین در روند گفتگوهای سازش باشند.
به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل با مخالفت‌های جهانی روبرو شده و بسیاری از کشورها از جمله در اتحادیه اروپا این تصمیم را محکوم کرده‌اند.

  پربازدید ترین