• جمعه, 07 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

مقارنه مشتری و زحل فردا پس از 800 سال رخ می دهد

مقارنه مشتری و زحل فردا پس از 800 سال رخ می دهد

درست پس از غروب آفتاب در شامگاه 21 دسامبر سال 2020(اول جدی/دی 1399)، سیاره‌های مشتری و زحل در آسمان شب برای اولین بار پس از 800 سال، نزدیک‌تر از همیشه به یکدیگر ظاهر می‌شوند.

فردا شب سیاره‌های مشتری و زحل در پدیده‌ای که آخرین بار در حدود 800 سال قبل رخ داده است، از دید ناظران زمینی در فاصله بسیار نزدیک به یکدیگر قرار خواهند گرفت و در واقع یک مقارنه سیاره‌ای شکل خواهد گرفت.

"پاتریک هارتیگان" ستاره شناس دانشگاه "رایس" می‌گوید: هم ترازی بین این دو سیاره نسبتاً نادر است و تقریبا هر 20 سال یک بار اتفاق می‌افتد، اما این مقارنه به دلیل بسیار نزدیک بودن این سیارات به یکدیگر، بسیار نادر است، چرا که این پدیده بار قبل در تاریخ 4 مارس سال 1226 میلادی رخ داده است.

مشتری و زحل از شروع تابستان در آسمان زمین آغاز به نزدیک شدن به یکدیگر کرده‌اند و بین 16 تا 25 دسامبر(26 قوس/آذر تا 5 جدی/دی) فاصله آنها به اندازه یک پنجم قطر ماه کامل در آسمان شب زمین دیده خواهد شد. البته نه اینکه این دو سیاره واقعا به این میزان به هم نزدیک شوند، بلکه از دید ما ناظران زمینی اینگونه به نظر می‌رسند.

اگرچه بهترین شرایط رصد این پدیده در نزدیکی خط استوا است، اما این رویداد در صورت صاف بودن هوا در هر کجای کره زمین قابل مشاهده خواهد بود.

در شامگاه 21 دسامبر نزدیکترین فاصله میان زحل و مشتری رقم خواهد خورد و آنها مانند یک جفت به نظر می رسند که فقط یک پنجم قطر ماه کامل از هم فاصله دارند.

مقارنه بعدی مشتری و زحل در آسمان شب تاریخ 15 مارس 2080 خواهد بود و پس از آن، این مقارنه تا حدود سال 2400 رخ نخواهد داد.

  پربازدید ترین