وزارت‌خانه‌های ترانسپورت و هوانورد و مالیه و اداره افغان پست از فعال‌سازی سیستم قفل‌های هوشمند ردیاب موترهای ترانزیتی (جی‌پی‌اس) در کشور خبر داده است.

به گفته‌ی مسوولان این نهادها، فعال‌سازی سیستم هوشمند ردیاب برای موترهای ترانزیتی می‌تواند موقعیت و سرعت موترها را نشان دهد و اعتماد بازرگانان کشورهای همسایه را بر انتقال کالاهای ترانزیتی نیز بیشتر بسازد.

تفاهم‌نامه برای آغاز نصب این سیستم روز گذشته امضا شد.

دوست محمد مخلص معین اداری وزارت مالیه طالبان درباره لاین سیستم گفت: «نمونه خوب استفاده از تکنالوژی این است که امروز کار عملی پروژه نصب وسیله پیشرفته جی‌پی‌اس در موترهای ترانزتی آغاز می‌شود.»

حبیب‌الرحمن طلحه رییس تدارکات وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان می‌گوید: «هر موتر باربری که از کشورهای همسایه داخل خاک ما می‌شود، در آن نصب می‌شود و هرگاه از خاک ما خارج می‌شود، این وسیله دوباره دور خواهد شد.»

در همین حال رییس عمومی شرکت‌های امارتی با اشاره به اهمیت موقعیت استراتژیک افغانستان در وصل کشورهای منطقه با یکدیگر گفته است که آغاز نصب قفل‌های هوشمند ردیاب برای موترهای ترانزیتی در خاک افغانستان یک گام مهم در بخش معیاری‌سازی فعالیت ترانزیت در کشور است.