سخنگوی حکومت طالبان روز شنبه در واکنش به بیانیه مشترک سازمان دولت‌های ترک، از تمایل این حکومت برای برقراری روابط نیک و همکاری‌های مؤثر با کشورهای ترک خبر داد.

مجاهد با تأکید بر اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای گفت: «افغانستان در زمینه‌های مختلف به کمک و مشارکت کشورهای ترک نیاز دارد و آماده است تا روابط خود را با این کشورها در چارچوب منافع مشترک و احترام متقابل گسترش دهد».

وی همچنین اطمینان داد که از خاک افغانستان علیه هیچ کشور خارجی استفاده نخواهد شد و حکومت طالبان به امنیت منطقه‌ای متعهد است.

این اظهارات پس از آن بیان شد که سازمان دولت‌های ترک شامل کشورهایی چون ترکیه، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، آذربایجان و دیگر اعضای ناظر، روز جمعه در یک بیانیه مشترک خواهان تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان شدند و نگرانی خود را از وضعیت انسانی در این کشور اعلام کردند.

در این بیانیه، بر ضرورت افزایش کمک‌های بشردوستانه، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده افغانستان و تعامل سازنده جامعه جهانی با حکومت افغانستان تأکید شده بود.

اعضای سازمان دولت‌های ترک همچنین بر حفظ استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان تأکید کرده و از جامعه جهانی خواستند تا با بازگشت افغانستان به نظام مالی بین‌المللی، به شفافیت مالی و بازسازی اقتصادی این کشور کمک کند.