در جریان چهل‌ونهمین کنفرانس بین‌المللی «ندوة الحج الکبریٰ» که در آستانه ایام حج در شهر جده عربستان سعودی برگزار شد، «نورمحمد ثاقب» وزیر ارشاد، حج و اوقاف حکومت سرپرست، مراسم حج را یک فرصت استثنایی برای تقویت پیوند میان ملت‌های اسلامی و تعمیق وحدت در امت اسلامی توصیف کرد.

ثاقب در سخنرانی خود تأکید کرد که موسم حج، تنها یک عبادت فردی نیست، بلکه بستری برای تبادل تجربیات، نزدیکی ملت‌های مسلمان و تحکیم همبستگی اسلامی به‌شمار می‌رود.

به گفته وی: «حکومت سرپرست متعهد است زمینه‌ و امکانات لازم را برای زائران افغانستانی فراهم ساخته و از این فرصت معنوی برای گسترش روابط میان کشورهای اسلامی بهره‌برداری کند.»

وزیر ارشاد حکومت سرپرست ادامه داد که، حج می‌تواند نقش مهمی در کاهش اختلافات، تقویت روحیه همدلی و بازگشت به ارزش‌های مشترک اسلامی ایفا کند.