رجوع
یک مقام بهداشتی انگلیس:
افزایش مقاومت بیماری ها در مقابل آنتی بیوتیک به اندازه تروریسم خطرناک است
یک مقام ارشد بهداشتی انگلیس روز دوشنبه هشدار داد افزایش مقاومت بیماری ها در مقابل داروهای «آنتی بیوتیک» به اندازه تهدیدات تروریستی خطرناک است.
تاريخ النشر: 1391/12/25 14:26رمز الخبر: 13573المصدر: خبرگزاری افغان ایرکا

یک مقام ارشد بهداشتی انگلیس روز دوشنبه هشدار داد افزایش مقاومت بیماری ها در مقابل داروهای «آنتی بیوتیک» به اندازه تهدیدات تروریستی خطرناک است.
دکتر «دیم سالی دیویس» مشاور ارشد بهداشتی و پزشکی دولت انگلیس گفت: این موضوع مهم باید در فهرست تهدیدات ملی در ردیف خطرات تروریستی جای بگیرد.
وی افزود: مقاومت بیماری ها در مقابل «آنتی بیوتیک» همچون یک «بمب ساعتی» می ماند که به سمت انفجار پیش می رود.
خانم «سالی دیویس» از دولت انگلیس خواست که این موضوع را در اجلاس آتی سران و مقامات ارشد هشت کشور صنعتی جهان (جی 8) که در سال جاری میلادی به ریاست و میزبانی این کشور برگزار می شود، مطرح کند.
وی گفت: اگر اقدامات لازم به عمل نیاید ما ممکن است به شرایط قرن 19 عقبگرد کنیم که در آن شیوع بیماری ها یکی از عوامل مرگ و میرها بویژه در جریان اعمال جراحی بود.
وی افزود: اگر وضعیت به همین منوال پیش برود ما احتمالا در 20 سال آینده نمی توانیم با شیوع بیماری ها مقابله کنیم و اعمال جراحی معمولی نیز به اعمالی مرگبار تبدیل خواهد شد.
این کارشناس ارشد مسائل بهداشت و درمان از شرکت های دارو سازی نیز خواست به دنبال تولید داروهای جدید «آنتی بیوتیک» باشند تا مقاومت رو به افزایش بیماری ها در مقابل داروهای موجود، شکسته شود.
وی اظهارداشت: به علت سودآوری اندک داروهای آنتی بیوتیک، شرکت های داروسازی علاقه زیادی به سرمایه گذاری در این بخش ندارند و به همین دلیل ما از دهه 1980 میلادی تاکنون شاهد عرضه داروهای نوین ˈآنتی بیوتیکˈ نبوده ایم.
دکتر «ابراهیم حسن» متخصص میکروبیولوژی در بیمارستان منچستر نیز به بی بی سی گفت: ما این روزها با موارد زیادی از مقاومت باکتری ها در مقابل «آنتی بیوتیک» ها مواجه می شویم که باعث می شود در آینده گزینه های زیادی برای درمان بیماران مبتلا به بیماری های باکتریایی نداشته باشیم.
مقامات بهداشتی انگلیس طی سال های اخیر بارها به پزشکان تاکید کرده اند که از تجویز بی محابای داروهای آنتی بیوتیک بویژه برای درمان بیماری هایی نظیر سرماخوردگی پرهیز کنند.
به گفته این مقامات، تجویز آنتی بیوتیک برای بیماری های ویروسی نه تنها مفید نیست بلکه باعث افزایش مقاومت باکتری ها در مقابل این داروها می شود.