رجوع
ایران و آلمان : گفتگو تنها راه پیش روی گروه پنج به علاوه یک
تاريخ النشر: 1389/07/06 0:0رمز الخبر: 2171المصدر: آژانس خبری ایرکا

وزیران امورخارجه جمهوری اسلامی ایران و آلمان بر آغاز گفت وگوهای هسته ای تاکید کردند.
منوچهر متکی وزیر امورخارجه ایران در دیدار «گوئیدو وستروله» وزیر امورخارجه آلمان با تشریح روند اقدامات و همکاری های تهران با هدف اعتماد سازی دراستفاده صلح آمیز از انرژیِ هسته ای،بیانیه تهران را ابتکاری کارآمد برای مبادله هسته ای دانست.
متکی خطاب به وزیر امورخارجه آلمانی گفت، به رغم پیشرفت حاصله دربیانیه تهران به عنوان چارچوبی فراگیر در زمینه تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ، متاسفانه جهانیان شاهد پاسخ غیرمتناسب غرب در صدور قطعنامه 1929 بودند.
وزیران امور خارجه ایران ، ترکیه و برزیل 17 می 2010 بیانیه ده ماده ای را در تهران با حضور سران سه کشور امضاء کردند که بر اساس آن موافقت شده است ایران حدود 1200 کیلوگرم اورانیوم غنی شده با غلظت کم خود را به ترکیه بفرستد و در ازای آن ، سوخت هسته ای برای راکتور تحقیقاتی تهران دریافت کند.
وزیر امورخارجه ایران همچنین با انتقاد از سیاست دوگانه غرب مبنی بر تحریم و صدور قطعنامه از یک سو و دعوت به گفت و گو و مذاکره از سوی دیگر، تنها راه پیش روی گروه پنج به علاوه یک را تعامل و گفت و گوی سازنده با ایران دانست و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای مذاکره با این گروه اعلام کرد.
متکی باردیگر با تاکید مجدد بر شفافیت مواضع اصولی تهران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای ، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به نخستین کنفرانس خلع سلاح تهران را که در آن ، استفاده از سلاح هسته ای حرام اعلام شده است و همچنین جایگاه فتوی را در مبانی فقهی و دینی مسلمانان را برای همتای آلمانی خود تشریح کرد.
وزیر امور خارجه آلمان نیز شرایط موجود در فضای سیاسی - بین المللی را برای آغاز گفت و گوهای هسته ای ایران مناسب ارزیابی کرد و گفت، باید با آینده نگری از شرایط موجود، برای حرکت به جلو استفاده کرد.