رجوع
طی سال آینده 1،000 مکتب درسراسرکشور اعمار می شود
تاريخ النشر: 1389/12/12 0:0رمز الخبر: 4289المصدر: آژانس خبری ایرکا

مقامات در وزارت معارف میگویند که در12 ولایت کشور، ازجمله 900 باب مکتب بیش از400 باب آن بروی شاگردان بازگشایی شده و 450 باب آن هنوز مسدود میباشد.
این مطلب را فاروق وردک وزیر معارف در یک مصاحبه ویژه با آژانس خبری وخت ابراز نموده افزود:
وی گفت که درسال 1390، وزارت معارف یکهزار باب مکتب راجدیداً تاسیس گردیده و500 باب دیگر اعمار مینماید وهمچنین 500 باب مکتب از ابتداییه به متوسطه و از متوسط به لیسه ارتقا می کند.
وردک افزودکرد، ماکوشش میکنیم که زمینه تعلیم برای همگی را مساعد کنیم واین تعهد ما است تا آرزوی مردم افغانستان را برآورده سازیم.
به گفته وی، درسال تعلیمی جدید (1390) بیش از 8،4 میلیون طفل دربخش های مختلف تعلیمی و آموزشی به مکتب می روند.
وزیر معارف تاکید بر بازگشایی مکاتب باقیمانده نموده و افزود، ما کوشش میکنیم تا به همکاری متنفذین قومی و علماء 450 باب مکتب را که اکثریت آنها درولایات جنوب است، بازگشایی نماییم.
گفتنیست که افغانستان بعد از سه دهه جنگ در عرصه های مختلف ضرب خورده است که ضرب بیشتر آن در بخش تعلیمی می باشد که 11 میلیون افغان که سن شان بالا تر از 15 سال میرسد،محروم از سواد هستند.
که عمده ترین چالشهای برای آموزش دختران و پسران در کشور،نامنی ها،نبود آگاهی های کافی،عدم سهم گیری مردم و همچنان عدم همکاری جامعه جهانی دولت افغانستان و نبود امکانات مالی می باشد.
قابل یادآوریست که تاچند روز دیگر مکاتب درسراسر افغانستان سال جدید تعلیمی خود را آغاز می کنند.