رجوع
امریکا باید عراق و افغانستان را ترک کند
تاريخ النشر: 1390/02/12 0:0رمز الخبر: 5198المصدر: آژانس خبری ایرکا

اخوان المسلمین مصر اعلام کرده است، امریکا پس از اعلام خبر کشته شدن اسامه بن لادن رهبر القاعده، بهانه ای برای ادامه حضور نظامی در عراق و افغانستان ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، عصام العریان، یکی از اعضای کمیته مدیریت اخوان المسلمین مصر گفت، با اعلام خبر کشته شدن بن لادن، یکی از دلایل افزایش خشونت و درگیری در جهان از بین رفته است.
وی گفت: "اکنون زمان آن فرا رسیده که اوباما نیروهای نظامی امریکا را از افغانستان و عراق بیرون کشیده و به اشغالگری غرب در سراسر جهان که تاکنون به کشورهای مسلمان آسیب وارد کرده، پایان دهد."
باراک اوباما رئیس جمهور امریکا روز دوشنبه (12 ثور) در سخنرانی تلویزیونی مدعی شد که بن لادن در عملیات روز یکشنبه (11 ثور) نیروهای امریکایی در منطقه ایبت آباد کشته شده است.
این درحالی است که برخی کارشناسان سیاسی از کشته شدن بن لادن در روز یکشنبه ابراز تردید کردهاند زیرا پیش از این نیز امریکا، بارها از کشته شدن بن لادن خبر داده بود.
این کارشناسان بر این باورند که تاخیر در اعلام خبر کشته شدن بن لادن، به دلیل داشتن بهانه برای حضور بیشتر در منطقه صورت گرفته است.
پیش از این نیز، بینظیر بوتو، نخست وزیر فقید پاکستان که در سال 2007 ترور شد، پیش از کشته شدن در یک گفتوگوی تلویزیونی از شخصی به نام عمر شیخ به عنوان "که اسامه بن لادن را کشته است" نام برده بود.
با این حال، به گفته یک مقام دیگر امریکایی که نامی از او برده نشده است، در جریان حمله نیروهای امریکایی به محل اختفای بن لادن، 3 تن دیگر که گفته می شود یکی از آنان پسر بن لادن بوده، کشته شدهاند. به گفته مقام مذکور در جریان این حمله که کمتر از 40 دقیقه به طول انجامید، دو زن نیز مجروح شدهاند.
بسیاری از تحلیل گران بر این باورند که مرگ بن لادن واکنش های خشونت باری را در کشورهایی که القاعده در آن ها پایگاه دارد، نظیر پاکستان، افغانستان، مراکش و الجزیره برانگیزد.
این در حالی است که کارشناسان نظامی معتقدند که امریکا به خاطر ادامه حضور نظامی در افغانستان، کشتن بن لادن را به تعویق انداخته است.
خبر مرگ اسامه بن لادن رهبر شبکه تروریستی القاعده درست ده سال پس از آن منتشر می شود که برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی نیویورک در تاریخ یازدهم سپتامبر سال 2001 میلادی هدف حمله قرار گرفت و به کلی تخریب شدند.
در جریان این حملات تروریستی، حدود 3 هزار تن از شهروندان امریکایی جان خود را از دست دادند.
هدف قرار گرفتن برجهای دو قلو در نیویورک، دستاویزی را به مقامات امریکایی داد تا آنان در راستا با برنامهای که آن را " مبارزه با تروریسم" نامیدند، به افغانستان لشگرکشی کرده و آتش جنگ را در منطقه روشن کنند.
شمار نظامیان تحت فرمان امریکا در افغانستان به 150 هزار نفر می رسد، این درحالی است که بیش از 47 هزار نظامیان امریکایی دیگر نیز در عراق مستقر هستند.