رجوع
جاوید لودین :رابطه افغانستان و پاکستان به اساس ضرورت ها استوار است
تاريخ النشر: 1390/03/22 0:0رمز الخبر: 5662المصدر: آژانس خبری ایرکا

جاودیدلودین معیین سیاسی وزارت امور خارجه امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی در رابطه به سفر رییس جمهور کرزی به پاکستان به رسانه ها ابراز کرد و گفت که، رابطه افغانستان و پاکستان به اساس ضرورت ها استوار است .
به گفته او ، پاکستان در تطبیق پروسه صلح در افغانستان نقش کلیدی دارد و به همین منظور رییس جمهور کرزی طی سفرش به پاکستان در رابطه به صلح با سران پاکستانی صحبت ها نموده است .
لودین افزود، هرگاه افغانستان و پاکستان به یک نتیجه در رابطه به صلح نرسند صلح در منطقه ناممکن است .
او اضافه نمود که ،مهمترین دستآورد سفر رییس جمهور به پاکستان فعالیت کمیسیون مشترک صلح بود که در گذشته ها ایجاد شده بود اما حال برای اولین بار به فعالیت آغاز کرد.
لودین افزود ، این کمیسیون در هر ماه نشست خواهد داشت و در ماه اکتوبر سال روان میلادی سران دو کشور در رابطه به صلح در این دو کشور نشست می کنند.
به گفته وی ،دراین سفر روی مسایل اقتصادی نیز بحث ها صورت گرفت و یک اعلامیه برخلاف تمام اعلامیه ها گذشته به نشر رسید و کشور پاکستان تعهد سپرد که در این راستا با افغانستان همکار است.
لودین افزود ، روی پروژه های سرک آسیا میانه به شرق میانه ،بندها برق ، پروژه پایپ لاین گاز از ترکمنستان به هند و انتقال برق از آسیا میانه به پاکستان گفتگو ها صورت گرفت.
محمد معصوم ستانکزی رییس دارالانشاء شورای عالی صلح در این کنفرانس به رسانه ها ابراز کرد و گفت که ،ادامه وضع موجود سبب عقب مانی افغانستان وپاکستان شده است.
به گفته وی ، ایجاد کمیسیون دو جانبه همکاری در شورای عالی صلح در اولویت قرار دارد، که در مرحله اول به سطح وزرای خارجه و پس از آن به سطح روسای دولت دررابطه گفتگو های صورت گرفته بود و در مرحله سوم به سطح هییت و مامورین عالی رتبه دولتی در این رابطه گفتگو های صورت گرفت.
ستانکزی افزود،به هر اندازه ای که فضای اعتماد ایجاد شود به همان اندازده مشکلات و ناامنی ها از بین میرود .
به گفته او ،در این نشست کمیسیون مشترک صلح گفته شد کسانیکه، با پروسه صلح یک جا شده اند باید به آنها در دولت سهم داده شود و کسانیکه با دولت جنگ می کنند باید کوشش شود تا آنها جای عقب نشینی نداشته باشند.
گفتنیست که پس از چهار ماه یعنی در اکتوبر سال روان میلادی دستآورد های این کمیسیون از سوی روسای جمهور دو کشور مورد بحث قرار میگیرد و بررسی می شود.