شمار درخواست کننده گان ویزاى ایران در ولایت هرات، به گونۀ چشم گیرى افزایش یافته است.
روزانه دو تا 2500 تن در این ولایت، به کنسل گرى ایران درخواست ویزا مى دهند.
بیش تَر این درخواست کننده گان کارگران استند که برخى از آنان حتا با ویزاى یک ماهه گردشگرى، براى کار به ایران مى روند.
به نقل از طلوع نیوز، عبدالله که کارگر است، یکی از متقاضایان ویزای ایران است. او می گوید: «پاسپورت من یک ساله است و برای کارگری است.»
کنسول گرى ایران در هرات دو گونه ویزا صادر مى کند.
ویزاى کارگرى براى یک سال که هزینۀ آن صد یورو است و ویزاى گردشگرى که براى یک ماه است، هشتاد یورو قیمت دارد.
اما، به گفتۀ این کارگران، دریافت ویزاى کارگرى دشوار است، از همین رو ناگزیراند با ویزاى گردشگرى در ایران کار کنند.
محمد عارف، یکی دیگر از متقاضیان ویزا گفت: «حداقل سه ماه و یا چهار ماه باشد که مشکل برطرف شود؛ اگر یک ماه باشد، هرقدر کار هم بکنی تنها پول ویزه می شود.»
در همین حال، محمد افخمى رشیدى، جنرال کنسل ایران در هرات، در این باره چنین مى گوید: «ما ویزای یک ساله برای کارگران می دهیم که بروند در ایران کار کنند و بعد دوباره پس بیایند افغانستان و شش ماه در این جا مقیم شوند و بعد از این مدت دوباره می توانند، برای ویزا درخواست بدهند.»
کنسل گرى ایران در هرات، مى گوید که امسال صدور ویزا در مقایسه به سال پار هجرى خورشیدى، صد درصد افزایش یافته است.
بر بنیاد آمارهاى کنسل گرى، سال پار در حدود یک صدهزار ویزا صادر شده است.