رئیس جمهور غنی در حکم جدید خود، اداره‌ اراضی افغانستان را با وزارت شهرسازی و مسکن ادغام کرده و گفته است که اداره‌ جدیدی تحت نام (وزارت شهرسازی و اراضی) به کار هر دو اداره‌ قبلی ادامه خواهد داد.

هم‌چنان، رئیس جمهور غنی در حکم جداگانه‌ای، محمد جواد پیکار را به عنوان سرپرست وزارت شهرسازی و اراضی گماشته است. آقای پیکار پیش از این رئیس اداره اراضی افغانستان بود و از افراد نزدیک به رئیس جمهور است.

در حکم جدید رئیس جمهور غنی که چهار ماده دارد، آمده است که این اقدام به خاطر ایجاد اصلاحات سالم در سیستم اداری و جلوگیری از تورم تشکیلاتی و ادارات موازی در ساختار دولت صورت گرفته است.

در ماده‌ی دوم این حکم آمده است که کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی مؤظف می‌گردد تا طرح تشکیل جدید وزارت شهرسازی و اراضی را نهایی و جهت منظوری به ریاست جمهوری ارایه کند.

در ماده‌ی سوم این حکم هم آمده است که الی ختم سال مالی 1397 خورشیدی، معاشات کارمندان نهادهای مدغم شده مثل گذشته از بودجه‌ی هر دو اداره‌ی مدغم شده اجرا شود و وزارت مالیه هم مکلف است تا بودجه‌ی مورد نیاز وزارت شهرسازی و اراضی را در سند بودجه‌ی سال مالی 1398 خورشیدی در نظر بگیرد.

در ماده‌ی چهارم این حکم آمده است که تمام اموال منقول،‌ غیرمنقول و هم‌چنان اسناد رسمی هر دو اداره در حضور داشت نماینده‎ی باصلاحیت دادستانی کل، اداره‌ی عالی تفتیش و وزارت مالیه به عنوان ملکیت وزارت شهرسازی و اراضی ثبت و راجستر گردد.