رجوع
حاکمیت فراگیر جهانی در عصر مهدوی
تاريخ النشر: 1390/10/02 0:0رمز الخبر: 7992المصدر: آژانس خبری ایرکا

وقتی قوانین سرچشمه یافته از "وحی" که عامل اصلی دست یابی جوامع بشری به "سعادت دنیوی" و "رستگاری اخروی" می باشد تحت مدیریت سالم و مهذب حضرت قائم(عج) در آید و همه چیز با برنامه ریزی و اجرای دقیق همراه شود، طبیعی است که عوامل ظلم و جور، مرتفع می گردد و در سطح جهان و برای همه جوامع و سرزمین ها، عدل و داد رخ می نماید و آرامش و صلح ظاهر می شود.
آنچه در ذیل تقدیم خوانندگان می شود، از جنبه اجتماعی و سیاسی، گستردگی و حاکمیت قوانین اسلام تحت رهبری امام عصر(عج) را به مداقه می گذارد و در واقع فلسفه و علت اولیه حاکمیت فراگیر جهانی در عصر مهدوی را تبیین می کند.
از برنامه های امام مهدی(عج)، تشکیل حکومت فراگیر جهانی است، و ادارة همة اجتماعات از یک نقطه و با یک سیاست و برنامه.
در آن دوران و به دست امام بزرگ انسان، آرمان والای تشکیل جامعة بزرگ بشری و خانوادة انسانی تحقق می پذیرد، و آرزوی دیرینة همة پیامبران و امامان و مصلحان و انسان دوستان برآورده می گردد.
بخش بزرگ تضادها و ستیزها و استکبارها و استضعافها در کل جامعة بشری از حکومتها و درون کاخها سرچشمه می گیرد، و به دست آلوده و نیرنگ باز دولتها و حکمفرمایان در میان انسانها گسترش می یابد.
توده های مردم و افراد نوع انسانی، در درون خود و گرایشهای طبیعی که دارند، نوع دوست و مهربانند، و چنین تضادها و جنگها و خونریزیها را بر سر منافع مادی روا نمی دانند، بویژه اگر درست تربیت شوند، و ذهنیتها و اندیشه های انحرافی در آنها راه نیابد.
کژیها، پرخاشگریها و خونریزیها و... با تحریک دولتها و به دست حکومتگران انجام می گیرد، که برای گسترش قدرت و استوار سازی بیشتر پایه های حکومت خود، به جذب و جلب منافع بیشتر دست می یازند و تضاد و درگیری پدید می آورند، و با تبلیغ و تلقین و اجبار، توده های نجیب انسانی را به ناسازگاری و درگیری وا می دارند و رویاروی یکدیگر قرار می دهند.
در دوران رهبری امام مهدی"عج"، با ایجاد مرکزیت واحد و مدیریت و حاکمیت یگانه، برای همه اجتماعات و نژادها و منطقه ها، یکی از عوامل اصلی تضاد و جنگ و ظلم نابود می شود، و انسانها بی بیم از فشار سیاستها به آغوش انسانها باز می گردند، و مهربان و برادر در کنار یکدیگر زندگی می کنند، و مناطق مرفه به مناطق محروم می رسند، به استثمار حق محرومان و استعمار کشورهای ضعیف نمی پردازند، بلکه کمبودها و عقب ماندگیهای طبیعی و بشری و دیگر مشکلات و نابسامانیها به دست بخشهای مرفه و توانمند جامعه بشری جبران می گردد، و به معنای واقعی کلمه یک امت و یک خانواده از کل اجتماعات بشری تشکیل می شود.
پیامبر اکرم(ص) می فرماید:
*...والذی بعثنی بالحق نبیا لو لم ییق من الدنیا الا یوم واحد لطول الله ذلک الیوم حتی یخرج فیه ولدی... و تشرق الارض بنوره وییلغ سلطانه المشرق و المغرب.
-...سوگند به آنکه مرا به حق به پیامبری برانگیخت اگر از دنیا جز یک روز نماند، آن روز را خداوند می گستراند تا فرزندم مهدی قیام کند پهنة زمین به نور او روشن گردد و حکومت او شرق و غرب گیتی را فرا گیرد.(1)
دو مانع بزرگ بر سر راه چنین آرمانی عظیم وجود دارد:
1- عوامل سلطه و استکبار جهانی که از سرمایه داران و سیاستمداران تشکیل می شود.
2- عقب ماندگی فرهنگی و نبود تربیت درست انسانی، که به همین دلیل توده های انسانی در مسیر غرضها و خود کامگیهای مستکبران قرار می گیرند.
این هر دو عامل در آن دوران و به دست با کفایت امام مهدی"عج" ریشه کن می شود، و با تصفیة اجتماعات بشری از عوامل سلطه و استکبار مالی و سیاسی، عامل قدرتمند مرکزی ایجاد می شود، و با هدایت و تربیت درست انسانها روابط صمیمی و نزدیک میان همة افراد نوع انسانی ، از هر نژاد و زبان و ملیت، برقرار می گردد. در پرتو این دو جریان، راه بشریت به سوی زندگی سعادتمندانه هموار می شود.
بنابراین، گام نخست واژگون کردن حاکمان خودکامه و سلطه طلب از اریکه های قدرت است و تشکیل مدیریت قدرتمند مرکزی.
این مدیریت به تربیت انسانها می پردازد و اصول والا و ارزشهای متعالی الهی را در سراسر آبادیهای زمین نشر می دهد، و یگانگیها، یکدلیها، محبتها و ایثارها را جایگزین بیگانگیها، کینه توزیها و خودخواهیها می سازد.
به همه انسانها و همه اجتماعات یکسان می نگرد، و مساوات و عدالت دقیقی در همة پهنة گیتی حاکم می سازد، و همه امتیاز ها را زیر پا می نهد.
و این چنین است که حکومت فراگیر می شود، و مورد پذیرش همة آحاد انسانی قرار می گیرد.
مصلحان اجتماعی و صاحب نظران فلسفة سیاسی، درمان دردهای جامعة بشری و برطرف شدن تضادها، استثمارها، استبدادها، استعمارها، فاصله های ناهنجار کشورها و انسانها و... را در پرتو برپایی نظام واحد و حکومت واحد امکان پذیر دانسته اند، حکومت واحدی که از هرگونه جانبداری، نژادگرایی، طبقه پروری و...بدور باشد و بر پایة قانون عدل و مساوات با همگان رفتار کند.
درد آشنایان و چاره اندیشان چنین طرحی را تنها راه درمان نابسامانیهای ژرف و گسترده بشریت کنونی می دانند و تا کنون چنین جریان فراگیر پدید نیامده و چنین قدرتی شکوفا نشده است، یعنی قدرتی که همه انسانها را بر دور یک مرکز و محور گرد آورد و عوامل خودکامگی و خودخواهی را نابود کند و این امر عظیم به دست منجی بزرگ، امام مهدی"عج"، پدید می آید، و عامل قدرتمند و الهی و سیاسی و اجتماعی و تربیتی و انسانی ایجاد می شود، و رنج دوران تفرقه و جدایی و ستم و بی خبری زدوده می گردد، و موانع برادری و برابری ریشه سوز می شود.