هرچند در این روز ها خبرنگاران در خلاء معلوماتی از سوی مقامهای محلی ولایت بامیان قرار دارند؛ اما منابع محلی از سقوط ولسوالی کهمرد ولایت بامیان به دست گروه طالبان خبر داده اند.

منابع امنیتی در ولسوالی کهمرد ولایت بامیان گفت: ولسوالی کهمرد ولایت بامیان به دست طالبان سقوط کرده و اکنون طالبان این ولسوالی را تحت کنترول دارند.

از سوی هم درگیری میان نیروهای امنیتی امنیتی در ولسوالی سیغان ولایت بامیان و در منطقه سر کوتل شبر از مربوطات ولسوالی شبر بامیان جریان دارد.

مقامهای محلی ولایت بامیان اعلام کرده است که در نتیجه درگیری نیان نیروهای امنیتی و طالبان 5 عضو گروه طالبان کشته شده و فعلاً طالبان عقب نشینی کرده اند.

مقامهای محلی ولایت بامیان اما پاسخ روشنِ مبنی بر  سقوط برخی از ولسوالی های ولایت بامیان به دست گروه طالبان ارائه نکرده است.

سقوط کهمرد در پی عقب‌نشینی نیروهای دولتی و خیزش مردمی
هم منابع دولتی و هم گروه طالبان سقوط کهمرد را تأیید کرده‌اند. عبدالاحمد بینوا، معاون شورای ولایتی بامیان، «ضعف مدیریت حکومت محلی و عدم هماهنگی درست میان نیروهای امنیتی» را دلیل سقوط کهمرد خوانده است.

بیشتر پیشروی‌های طالبان در روزهای اخیر به دلیل عقب‌نشینی نیروهای دولتی و تخلیه ولسوالی‌ها از سربازان اتفاق افتاده است. عبدالاحمد بینوا در مورد کهمرد نیز گفته است که نیروهای امنیتی پیش از آمدن طالبان، مرکز این ولسوالی و پاسگاه‌های اطراف آن را ترک کرده‌اند. به گفته او، این نیروها از سوی مسئولان در مرکز ولایت فراخوانده شده‌ بودند.

نیروهای خیزش مردمی در کهمرد نیز پس از خروج سربازان ارتش توان ایستادگی در برابر جنگجویان طالبان را نداشته و در نتیجه عقب‌نشینی کردند. بینوا همچنین گفته است که بیشتر تجهیزات و امکانات نیروهای امنیتی به دست طالبان افتاده‌ و بیم سقوط سیغان، ولسوالی همسایه کهمرد نیز می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز تأیید کرد که نیروهای امنیتی از کهمرد دور شده و تمام تجهیزات و امکانات آنها به دست طالبان افتاده‌است.

نیروهای امنیتی افغانستان تاکنون توانسته‌اند حدود 20 ولسوالی را از طالبان پس بگیرند، اما سقوط کهمرد نگرانی‌ها از پیشرفت طالبان را بیشتر کرده زیرا ولایت بامیان تا این زمان یکی از امن‌ترین ولایت‌های افغانستان به شمار می‌رفته و این نخستین ولسوالی است که در این ولایت به دست طالبان افتاده است.