مقامات طالبان می گویند که برخی از ساختارهای اداری دولت که توسط کابینه شان حذف شده است، از لحاظ اقتصادی بار دوش نظام بود و تصمیم گرفته شده تا این ادارات ملغی شوند.

شورای وزیران طالبان کمیسیون‌های مستقل انتخابات و شکایات انتخاباتی و وزارت‌‌های دولت در امور صلح و امور پارلمانی را از ساختار اداری دولت افغانستان حذف کرد. شورای وزیران طالبان همچنین گفته است که کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با "اصلاح نام آن" ابقا شود.

پست مشاوران ارشد، نماینده‌های خاص و وزیران مشاور ریاست جمهوری سابق نیز حذف شده است.

این تصمیم‌ها در آخرین جلسه شورای وزیران طالبان به ریاست محمدحسن آخوند، رئیس الوزرا به تاریخ 29 قوس گرفته شده است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان به بی‌بی‌سی در مورد دلایل حذف این نهادها از ساختار دولت گفت: "نیازی به وزرات‌های صلح و امور پارلمانی دیده نمی‌شد، چون افغانستان در حال حاضر در صلح به سر می‌برد،" به گفته او، به این موارد در شورای علما، شوراهای قومی و وزارت ارشاد و دعوت رسیدگی می‌شود. ." به یک تشکیلاتی به سطح وزارت نیاز دیده نمی‌شود."

کابینه‌ طالبان به ریاست عمومی اداره امور وظیفه سپرده است تا در همکاری با وزارت مالیه، در رابطه به تعیین سرنوشت کارمندان ادارات و کمیسیون‌های حذف شده، پرداخت معاشات باقی‌مانده‌ آن‌ها و همچنین تثبیت و انتقال دارایی‌های منقول و غیرمنقول ادارات منحل شده یا مدغم شده در یک ماه آینده اقدام کند.

مجاهد می‌گوید "به کمیسیون‌های مستقل انتخابات و شکایات انتخاباتی نیز نیاز وجود ندارد و هر زمانی که نیاز شد می‌توانند دوباره تشکیل شوند."

او اما گفته که "کمیسیون حقوق بشر باقی می‌ماند و از حقوق اسلامی و بشری مردم افغانستان دفاع خواهد کرد و به کار خود آغاز خواهد کرد."

کابینه طالبان به یک کمیسیون وظیفه سپرده تا نام تازه‌ای برای کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان پیشنهاد کند.

کابینه طالبان همچنین 85 پست مشاوران ارشد، نماینده‌های خاص و وزیران مشاور ریاست جمهوری سابق را لغو کرده است.