
زنگ آغاز سال تعلیمی 1391 با حضور رئیس جمهور کرزی، شماری از مقام های سیاسی و دولتی و معلمان مکاتب در لیسه امانی شهر کابل به صدا در آمد.
رئیس جمهور کرزی دراین مراسم، از افزایش کمک ها به وزارت معارف و تحصیلات عالی در سال جدید تحصیلی خبرداد و گفت که در سال 1391 بیش از 10 میلیون دالر برای رشد مکاتب و پوهنتون ها اختصاص داده شده است.
وی همچنین گفت، معارف افغانستان پیشرفت های زیادی کرده و دولت نیز برای بهتر شدن کیفیت تعلیمی در کشور تلاش می کند.
حامد کرزی گفت که 5 میلیون دالربرای وزارت های معارف و تحصیلات عالی، از بودجه حکومت در سال گذشته اختصاص داده شده بود که این مبلغ برای سال جدید به دوبرابر افزایش یافته است.
او ا ز تمام مسوولان مکاتب خصوصی و موسسات تحصیلات عالی خواست تا خود را با معیار های داخلی برابر کنند.
کرزی تاکید کرد که وزارت معارف، پارلمان و ادارات مربوطه برای بالا رفتن سطح کیفیت تحصیلی، مطابق به قوانین موجود تلاش کنند.
حامد کرزی همچنین در سخنان خود از همه مخالفان مسلح دولت خواست تا به معلمان و شاگردان مکاتب آسیب نرسانند.
او گفت که دشمنی با مکاتب، دشمنی با دین و مردم افغانستان است و اگر مخالفان مسلح حکومت برای آزادی افغانستان مبارزه می کنند؛ نباید به شاگردان و معلمان آسیب برسانند.
کرزی گفت:" من از مخالفان برادر وار می خواهم، تا مانع باز شدن مکاتب نشوند".
رئیس جمهور همچنین از تمام عالمان دین خواست تا فرهنگ تعلیم و تربیه را در بین مردم تبلیغ کنند و برای آموزش مضامین دینی در داخل کشور تلاش کنند.
کرزی همچنین از همه تاجران و سرمایه گزاران کشورخواست تا به هرنامی که خودشان می خواهند یک مکتب بسازند و کلید آن را به وزارت معارف بسپارند.
همچنین در این مراسم شهید زاده رئیس کمسیون تحصیلات عالی ولسی جرگه نیز گفت که راه نجات و دست یافتن به آرمان های بلند، فقط "مکتب و مدرسه" است.
او تاکید کرد که افغانستان از معادن فکری پر است که باید برای بهره برداری و ترقی آن تلاش همه جانبه صورت گیرد.
شهید زاده خطاب به شاگردان و جوانان کشور گفت:" شما در مقابل کشور و مردم خود وظیفه ای دارید که آن، نجات افغانستان از حالت کنونی است".
از آغاز سال جدید تعلیمی در حالی تجلیل می شود که در بسیاری از مناطق کشور، به دلیل حضور مخالفان مسلح، بسیاری از مکاتب غیر فعال هستند.
گروه طالبان مخالف حضور دختران در مکاتب هستند.