وی با اشاره به تحولات افغانستان پس از سال 2021 اظهار داشت: در گذشته، حضور نظامی ده‌ها کشور خارجی و مداخلات متعدد، افغانستان را به کانون بحران امنیتی برای منطقه تبدیل کرده بود، اما امروز کشور از وضعیت «مدیریت بحران» عبور کرده و با تکیه بر موقعیت ژئواکونومیک و رویکرد اقتصادمحور حکومت فعلی، ظرفیت تبدیل‌شدن به حلقه اتصال آسیای مرکزی، غرب و جنوب آسیا را دارد.

 معاون سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان تصریح کرد: کشورهای منطقه با بهره‌گیری از ظرفیت‌های ترانزیتی، تجاری و ارتباطی افغانستان می‌توانند همکاری‌های اقتصادی را توسعه داده و همگرایی منطقه‌ای را تقویت کنند.

جلالی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در سال‌های اخیر گفت: طی چهار سال گذشته، گام‌های عملی در حوزه ترانزیت، اتصال منطقه‌ای، تسهیل تجارت و گسترش همکاری‌های اقتصادی میان افغانستان و کشورهای منطقه برداشته شده که می‌تواند به ثبات و رفاه پایدار منجر شود.

وی در پایان تأکید کرد: تعامل با افغانستان باید مبتنی بر واقعیت‌های میدانی و ظرفیت‌های موجود باشد تا یک معادله برد ـ برد پایدار برای افغانستان و کشورهای منطقه شکل گیرد.

جلالی در ابتدای توئیت خود تلویحاً دلیل شرکت نکردن طالبان در نشست تهران را نیز بیان کرده و نوشته است:

تردیدی نیست که افغانستانِ پیش از 2021، با حضور نظامی ده‌ها کشور خارجی و مداخلات بازیگران دور و نزدیک، نه‌تنها برای مردم افغانستان بلکه برای کل منطقه به یک معضل جدی و نگران‌کننده امنیتی تبدیل شده بود. بر همین اساس، افغانستان امروز دیگر موضوعی برای مدیریت بحران تلقی نمی‌شود؛ بلکه با در نظر داشت موقعیت ژیواکونومیک، نیت نیک و سیاست خارجی اقتصادمحور حکومت کنونی افغانستان، این کشور می‌تواند به پل ارتباطی مؤثر میان آسیای مرکزی، غرب و جنوب آسیا مبدل گردد.

در چارچوب چنین رویکردی، کشورهای منطقه خواهند توانست از ظرفیت‌های ترانزیتی، تجاری و اتصال‌دهنده افغانستان به‌گونه‌ای مؤثر بهره‌برداری نمایند؛ امری که در نهایت تأمین‌کننده منافع مشترک و تقویت‌کننده همگرایی منطقه‌ای خواهد بود.