هم‌زمان با متوقف شدن نشرات تلویزیون تمدن و فعالیت حوزه علمیه خاتم‌النبیین، طالبان کنترل دانشگاه خاتم‌النبیین در کابل را نیز به دست گرفته و مدیران ارشد این دانشگاه را از وظایف‌شان برکنار کرده‌اند.

این دانشگاه متعلق به جواد محسنی و عبدالقیوم سجادی، از اعضای پیشین مجلس نمایندگان افغانستان، است و از مراکز آموزشی مرتبط با جامعه شیعیان افغانستان به شمار می‌رود.

به گفته منابع آگاه در کابل، وزارت تحصیلات عالی طالبان، مفتی اسدالله نجات، سرپرست سابق دانشگاه طبی کابل، را به عنوان رئیس جدید این دانشگاه تعیین کرده است.

منابع همچنین گفته‌اند که زمین این دانشگاه در شمار زمین‌های غصبی قرار نداشته، اما طالبان بدون ارائه دلیل موجه دست به این اقدام زده‌اند.

با این حال، پیش از این اقدام، وزیر عدلیه طالبان ادعا کرده بود که دانشگاه خاتم‌النبیین و تلویزیون تمدن مربوط به حزب لغوشده حرکت اسلامی افغانستان هستند؛ ادعایی که در همان زمان از سوی مسئولان دانشگاه و تلویزیون تمدن با ارائه اسناد رد شده بود.

منابع همچنین گفته‌اند که وزیر عدلیه طالبان چندی پیش در نامه‌ای به رهبر این گروه در قندهار اعلام کرده بود که تلویزیون تمدن مربوط به جامعه شیعیان افغانستان است و بدون حضور کارمندان و مدیران اهل سنت فعالیت می‌کند.

به گفته منابع، پس از این اقدام وزیر عدلیه و ارسال نامه به قندهار، روند مسدود کردن نشرات این رسانه دنبال شده است.

طالبان برای این دانشگاه جنگجویان این گروه را استخدام کرده‌اند.

به گفته منابع، طالبان از مدتی قبل شماری از کارمندان و محصلان این دانشگاه را مجبور کرده بودند که تعهدنامه‌ای را امضا کنند. در این تعهدنامه از محصلان و مدیران دانشگاه خواسته شده بود که خود را پیرو مذهب حنفی معرفی کنند و متعهد شوند که قوانین و مقررات تعیین‌شده از سوی طالبان را رعایت کنند. منابع افزوده‌اند که امضای این تعهدنامه برای کارمندان و محصلان این دانشگاه اجباری بوده است.