سخنگوی وزارت داخله جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری خود گفت وضعیت بیش از دو میلیون نفر از اتباع افغانستان در ایران در دست ساماندهی است و بیش از 352 هزار نفر نیز از آغاز سال جاری تاکنون به افغانستان بازگشته اند.

علی زینی‌وند روز شنبه با تشریح آخرین آمار اتباع خارجی در ایران گفت: دو میلیون و 431 هزار و 895 نفر دارای مدارک رسمی اقامتی هستند و وضعیت حدود دو میلیون و 130 هزار نفر دیگر در حال ساماندهی است.

زینی‌وند افزود: از ابتدای سال تاکنون، 352 هزار و 131 نفر به کشور افغانستان بازگشته‌اند که بخشی از آن‌ها در خود مرز، به دلیل اینکه مدارک هویتی یا مدارک قانونی نداشتند بازگردانده شدند و بخشی نیز داوطلبانه برای بازگشت اقدام کرده‌اند. 

وی گفت: آخرین آمار دفتر اتباع ما نشان می‌دهد که چهار میلیون و 563 هزار و 118 تبعه‌ی خارجی شناسایی‌شده در کشور داریم که عمدتاً برادران و خواهران افغانستانی هستند.

سخنگوی وزارت داخله ایران ادامه داد: از این تعداد، دو میلیون و 431 هزار و 895 نفر مدارک رسمی اقامتی دارند و به صورت قانونی شناسایی شده‌اند و دو میلیون و 130 هزار نفر نیز در حال ساماندهی هستند؛ یعنی مدارک هویتی آن‌ها شناسایی شده و مدارک لازم موقت نیز به آن‌ها داده می‌شود. 

وی تصریح کرد: در واقع، باید بدانیم هر کسی که وارد کشور ما می‌شود در کجا زندگی می‌کند و شرایط او چیست. بنابراین، وزارت کشور علیرغم جنگ و مسائلی که پیش آمده، سیاست ساماندهی اتباع خارجی را تعطیل نکرده و این کار در حال انجام است و با هماهنگی و تعامل خوبی نیز دنبال می‌شود. 

زینی‌وند درباره آخرین وضعیت تأسیس سازمان ملی مهاجرت نیز گفت که کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی این موضوع را تصویب کرده‌اند و اکنون به شورای نگهبان و مرکز پژوهش‌های آن‌ها ارجاع شده و در حال بررسی است.