به گزارش خبرگزاری رسمی قطر (قنا)، این نشست در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (20 و 21 اکتوبر) با اشتراک نماینده‌گان کشورهای مختلف، سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی در دوحه برگزار شده‌است.

المسند در این نشست گفته‌است که افغانستان بیش از هر زمان دیگر به تعامل دوامدار جامعۀ جهانی، تعیین اولویت‌های روشن و همکاری‌های عملی نیاز دارد.

وی افزوده‌است که قطر از سال 2013 به این‌سو، با آغاز روند صلح دوحه برای افغانستان، از راه‌حل‌های صلح‌آمیز مبتنی بر گفت‌وگو حمایت و برای تسهیل ارتباط میان طرف‌های افغان، سازمان ملل متحد و شرکای بین‌المللی تلاش کرده‌است.

او تأکید کرده‌است که آیندۀ افغانستان باید از طریق یک روند سیاسی فراگیر به رهبری خود افغان‌ها و با احترام به حاکمیت ملی، استقلال و تمامیت ارضی این کشور تعیین شود.

به گفتۀ وی، ثبات افغانستان نه‌تنها برای مردم این کشور، بلکه برای امنیت منطقه، گسترش روابط اقتصادی و صلح بین‌المللی نیز اهمیت دارد.

وزیر دولت قطر در امور همکاری‌های بین‌المللی گفته‌است که کشورش در یک دهۀ گذشته نزدیک به 150 میلیون دالر برای حمایت از پروژه‌های بشردوستانه و انکشافی افغانستان در بخش‌های صحت، معارف و رسیده‌گی به حالات اضطراری کمک کرده یا تعهد سپرده‌است.

وی با اشاره به وضعیت بشری افغانستان افزوده‌ که مشکلات اقتصادی، بازگشت مهاجران و بی‌جاشدن خانواده‌ها فشار بیشتری بر خدمات اساسی و فرصت‌های محدود کاری وارد کرده‌است.

المسند علاوه کرده‌ که با وجود کاهش منابع مالی کمک‌های بشردوستانه، نیاز مردم افغانستان به خدمات صحی، تغذیه، معارف، آب آشامیدنی و مصؤنیت غذایی همچنان جدی است.

او خواستار هماهنگی بیشتر میان کشورهای کمک‌کننده، سازمان ملل متحد، نهادهای مالی بین‌المللی و سازمان‌های منطقه‌ای شده و تأکید کرده‌است که کمک‌ها باید به‌گونۀ شفاف، مسئولانه و مطابق اصول بشردوستانه به نیازمندان رسانده شوند.

وی همچنان گفته‌است که مردم افغانستان نباید پیامدهای ناهماهنگی میان نهادهای کمک‌رسان و اختلاف دیدگاه‌های آنان را متحمل شوند.

این مقام قطری بار دیگر بر تعهد کشورش برای ادامۀ کمک‌های بشردوستانه و انکشافی به افغانستان، به‌ویژه حمایت از زنان و جوانان، تأکید کرده‌است.

المسند همچنان روند دوحه و گروه‌های کاری وابسته به آن را زمینۀ مناسبی برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی خوانده و خواستار ادامۀ تلاش‌ها در بخش‌های مبارزه با مواد مخدر، انکشاف سکتور خصوصی و سایر زمینه‌های همکاری عملی شده‌است.

وی در پایان تأکید کرده‌است که افغانستان باید همچنان در اولویت برنامه‌های جامعۀ جهانی قرار داشته باشد و همکاری‌های تخنیکی باید در کنار تلاش‌ها برای پیشبرد یک روند سیاسی گسترده‌تر ادامه یابد، نه به‌عنوان جایگزین آن.