Back
رییس صحت عامۀ زابل؛
در سه ولسوالى زابل با کمبود جدی دارو و داکتر مواجه است
رییس صحت عامۀ زابل مى گوید،در این ولایت بر علاوه کمبود دوا ، مشکل جدى کمبود داکتران وجود دارد و در سه ولسوالى این ولایت نرسان کارهاى داکتران را انجام مى دهند.
Published: 1391/12/05 0:57News ID: 13271Source: خبرگزاری افغان ایرکا

رییس صحت عامۀ زابل مى گوید،در این ولایت بر علاوه کمبود دوا ، مشکل جدى کمبود داکتران وجود دارد و در سه ولسوالى این ولایت نرسان کارهاى داکتران را انجام مى دهند.
داکتر لعل محمد توخى رییس صحت عامۀ زابل می گوید که در این ولایت 21 مرکز صحى فعالیت دارد، اما به دلیل کمبود داکتران نیازمندى را رفع کرده نمى تواند.
به گفتۀ وى، در ولسوالى هاى داى چوپان ، ارغنداب و خاک افغان این ولایت نرسان بر جاى داکتران کار مى کنند.
به اساس معلومات توخى، در تمام این ولایت دو داکتر زن وجود دارد که در شفاخانۀ ولایتى در مرکز این ولایت کار مى کنند.
قرار اظهارات وى ، این در حالى است که به تناسب سه سال گذشته ، خدمات صحى در این ولایت بهتر شده است.
وى اضافه کرد: " چند سال قبل مریضان عادى را نیز براى تداوى به کندهار انتقال مى دادیم ،اما اکنون بیشتر مریضان خود را در این جا تداوى مى کنیم ."
توخى مى گوید که در این ولایت مشکل کمبود دوا هم وجود دارد.
به گفتۀ وى ، وزارت صحت عامه نفوس زابل را در حالى 280 هزار تن مى داند و در قسمت دادن دوا به این ولایت همین رقم را معیار قرار مى دهد که نفوس زابل به900 هزار تن مى رسد.
وى در مورد اقدامات براى حل مشکلات یادشده گفت که پلان ایجاد مراکز آموزش نرس قابله ها را به وزارت صحت عامه داده است.
همچنان به گفته موصوف، وزیر صحت عامه گفته است که به هدف ایجاد سهولت شمولیت در موسسات تحصیلات عالى براى برخى فارغان صنوف دوازده هم ولایات عقب مانده ، با مقام هاى وزرات تحصیلات عالى گفت و گو خواهد کرد.
محمدجان رسول یار معاون ولایت زابل مى گوید ،حاضر نشدن داکتران براى کار کردن در این ولایت با معاش دولتى ، دلیل کمبود داکتران در این ولایت مى باشد .
وى خواهان توجه مقام هاى وزارت صحت عامه به رفع مشکل کمبود داکتران در این ولایت از طریق استخدام داکتران با معاش بلند گردید.
رسول یار نیز تایید کرد که وزارت صحت عامه طبق نفوس براى این ولایت دوا نمى دهد.
اما کنشکا ترکستانى سخنگوى وزارت صحت عامه مى گوید که به ولایت زابل مطابق ارقام ارایه شده نفوس از سوى اداره مرکزى احصایه، دوا داده مى شود.
همچنان وى مى گوید که وزارت صحت عامه به هدف استخدام داکتران ، نرس ها و قابله ها در زابل، اعلان کاریابى را نشر کرده است .
به گفتۀ ترکستانى ، به داکتران و نرس قابله هایى که مى خواهند در زابل کار کنند، معاش بلند تر در نظر گرفته شده است.