Back
کارشناس انگلیسی: نیروهای خارجی نمی توانند در افغانستان پیروز شوند
Published: 1389/04/10 0:0News ID: 467Source: آژانس خبری ایرکا

یک کارشناس ارشد انگلیسی تاکید کرد: نیروهای خارجی هرگز نمی توانند در افغانستان به پیروزی نظامی دست یابند و باید دیر یا زود آن کشور را ترک کنند.
"سم آکاکی" از فعالان ضد جنگ انگلیس گفت: حدود 9 سال از جنگ در افغانستان می گذرد و به رغم افزایش تعداد سربازان خارجی نه تنها امنیت در آن کشور برقرار نشده بلکه روز به روز بر تلفات نیروهای خارجی نیز افزوده می شود.
وی با اشاره به کشته شدن 9 نظامی انگلیس در مدت یک هفته در جنوب افغانستان، گفت: افزایش تلفات نیروهای خارجی تحلیل فعالان ضد جنگ را که جنگ افغانستان قابل پیروزی نیست و آن کشور می تواند به ویتنام دیگری تبدیل شود، تایید می کند.
"آنچه که ما طی سال های اخیر همواره بر آن تاکید کرده ایم این بود که جوانان انگلیسی و جوانان و کودکان افغان قربانیان اصلی این جنگ هستند و باید هرچه زودتر جلوی آن گرفته شود...کشورهای خارجی مجبورند دیر یا زود مذاکره با طالبان و دیگر گروه های مخالف افغان را آغاز کنند بنابراین بهتر است هرچه زودتر این کار را انجام دهند تا از تلفات و خسارات بیشتر جلوگیری شود."
آقای آکاکی در ادامه گفت: تحت هیچ شرایطی انگلیس و کشورهای غربی قادر نخواهند بود میلیاردها پوند را در یک جنگ غیرقابل پیروزی هدر دهند در حالی که اقتصاد غرب این روزها با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد برکناری ژنرال مک کریستال از فرماندهی نیروهای ناتو و آمریکا در افغانستان گفت: آشکار شدن اختلاف نظر میان فرماندهان ارتش و سیاستمداران در آمریکا و آغاز زمزمه های عقب نشینی از افغانستان در انگلیس و تاکید بر ضرورت گفت و گو با طالبان، نشان می دهد که "واقعیات" سرانجام خود را بر سیاستمداران و تصمیم گیران تحمیل می کنند.
"از این تحولات به رغم اینکه بسیار دیرهنگام هستند، باید استقبال کرد."
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس طی یک هفته اخیر چندین بار تاکید کرده است که قصد دارد تا سال 2015 میلادی همه نظامیان این کشور را از افغانستان خارج کند.
ژنرال دیوید ریچاردز فرمانده ارتش انگلیس نیز پیشتر در مصاحبه ای با "بی بی سی" گفته بود: با توجه به اینکه امکان پیروزی کامل نظامی در افغانستان وجود ندارد ما باید با طالبان گفت و گو کنیم تا زمینه خروج نیروهای خارجی از آن کشور فراهم شود.