حاجی محمد محقق و عطامحمد نور با موضع‌ گیری‌ های هشدار دهنده شان به حکومت مرکزی از بلخ، صف معترضان علیه آنچه استبداد، خودکامگی و انحصار قدرت دانسته می‌شود را طولانی‌ تر ساختند.
اخیرا سازمان‌ ها و نهادهای مختلف جهانی از شکنندگی و فروپاشی احتمالی حکومت وحدت ملی در اثر خودکامگی رییس جمهور و جدایی متحدان شریک در حکومت هشدار داده اند.
سیاست‌ مداران شمال عملا از بدنه نظام خارج شده و هشدار از ایستادگی علیه اوضاع کنونی داده اند.
عطا محمد نور از موضع معترضان رستاخیز تغییر حمایت کرده و بر اصلاحات در حکومت تاکید نمود، جنرال دوستم با حمایت از اعتراضات اخیر، حکومت را به توطیه علیه ازبیک‌ ها متهم کرده و آقای محقق نیز شیوه حکومتداری در افغانستان را \"استبدادی پادشاهی\" خواند و اوضاع را به \"چور اسلامی\" تشبیه کرد. محقق همچنان از ستم بر شیعه‌ ها و احتمال رجوع به تظاهرات و اعتراضات گسترده علیه حکومت خبر داد.
حاجی محمد محقق، جنرال دوستم و عطا محمد نور در یک‌ قدمی اتحاد سیاسی علیه رییس جمهور غنی قرار دارند. دیروز و پس از صدور اعلامیه‌ های پر اعتراض و شکوه از طرف آقای محقق و نور از بلخ، یکی به ترکیه و دیگری به امارات رفتند.

مختار وفایی