در این شانزده سال که از نظام جدید می گذرد وفاق ملی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این می رساند که مردم افغانستان تشنه وفاق هستند، تشنه وحدت هستند، تشنه برادری و صلح هستند.
مراسم ششمین سالگرد شهادت شهید صلح استاد برهان الدین ربانی در کابل برگزار شد.
امروز پنج شنبه 6 میزان 1396 احمد ولی مسعود رییس بنیاد احمد شاه مسعود در این مراسم گفت: ما امروز بزرگداشت از شخصیتی می کنیم که تمام مشخصه های نیک یک انسان شهید در وجودش نهفته بود. برادری، صلح، اخوت، همدلی، مدارا و گفتمان.
وی افزود: وقتی در مورد وی می گوییم که این شهید نماد اعتدال است یعنی ضد خشونت گری بوده است و بر ضد نفاق و نفرت بوده است و رسیدن به جامعه برابر از اهداف وی بوده است.
مسعود در خصوص شخصیت این شهید می گوید: استاد شهید در دوران سخت و پر از مشکلات جهاد در میان جریان های به شدت افراطی جهاد افغانستان را با تفکر اعتدالی و راهبرد ملی درون جغرافیای افغانستان نگاه داشت و نگذاشت که از مسیر اصلی اش خارج شود. هرچند تاثیرات جهاد افغانستان در تمام جهات این بود که کشورهایی را آزاد ساخت. اما جهاد افغانستان در چارچوب و جغرافیای افغانستان همچنان باقی ماند.
وی، در خصوص جمله ای که در باره استاد شهید شنیده است می گوید: مردانی که درشتی جنگ و لطافت صلح را چنان باهم آمیخته اند که اعتدال جانمایه انقلاب شان گردید. افرادی که امروز با ما نیستنند اما اندیشه و تفکر و راهکارشان با ما است و این مایه سربلندی افغانستان است.
مسعود وفاق ملی را که اندیشه و کار عملی شهیدان بوده است مورد نیاز جامعه امروز می داند و افزود: در این شانزده سال که از نظام جدید می گذرد وفاق ملی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این می رساند که مردم افغانستان تشنه وفاق هستند، تشنه وحدت هستند، تشنه برادری و صلح هستند. استاد بزرگوار ما خود از الگوهای بزرگ وفاق ملی بود. هم از نظر شخصیتی و هم از نظر تفکر سیاسی. امروز هم ما به وفاق ملی ضرورت داریم. چرا که شرایط ما اصلا شرایط خوبی نیست. وضعیت نابسامان ما در کشور برای همه معلوم است. سقوط اعتبار ملی، بحران ها، رکود اقتصادی و بیکاری و انحصار قدرت همه آفت هایی هستند که از چهارسو مردم افغانستان را تهدید می کنند. پس ما باید با ادامه دادن راه این شهیدان و وفاق ملی بتوانیم این موارد را رفع نماییم.
Back
مردم ما تشنه وفاق و صلح هستند
در این شانزده سال که از نظام جدید می گذرد وفاق ملی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این می رساند که مردم افغانستان تشنه وفاق هستند، تشنه وحدت هستند، تشنه برادری و صلح هستند.
Published: 1396/07/06 13:54News ID: 61098Source: خبرگزاری افغان ایرکا
