با ادامۀ ابهام در تعیین رییس جدید کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، این نهاد مسؤلیت‌های هیات اداری اش را بار دیگر تا هنگام معرفی یک عضو کمبود این کمیسیون تمدید کرد.
دبیر کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که در نبود رییس این نهاد کارها بسیار خوب پیش میروند اما از  حکومت می‌خواهد که جاگزین نجیب الله احمدزی، رییس پیشین کمیسیون مستقل انتخابات  را بی درنگ باید معرفی کند.
در همین حال اعضای کمیتۀ گزینش اعضای کمیسیون‌های انتخاباتی می‌گویند که آنان تا کنون هیچ نشستی برگذار نکرده اند و دو عضو این کیمته نیز تا کنون کارهای شان را آغاز نکرده اند.
کمیسیون مستقل انتخابات بیش از یک ماه می‌شود که در نبود رییس کارش را به پیش می برد، در حالی که بربنیاد قانون حکومت باید در یک هفته جاگزین رییس این کمیسیون را معرفی می کرد، اما تا کنون نتوانسته است کسی را به این کمیسیون معرفی کند.
عبدالبدیع صیاد، دبیر و سخن‌گوی  کمیسیون مستقل انتخابات گفته است:"روز گذشته اعضای کمیسیون این فیصله را تصویب کردند که هیات اداری تا معرفی یک عضو کمبود کمیسیون از سوی حکومت به کار شان ادامه بدهند تا که ما برای انتخاب رییس و معاونین و منشی کمیسیون انتخابات کنیم امدیواری ما این است که حکومت زود تر این عضو را به ما معرفی کند."
یوسف رشید، رییس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان گفته است:" کمیسیون بدبختانه ناگذیر است که چنین کاری را انجام بدهد تا معرفی یک عضو این نهاد از سوی حکومت. اینان اگر انتخابات کنند عضو هفتم نیست. که این مشکلات فراوانی را به بار خواهد اورد."
حکومت از کمیتۀ گزینش اعضای کمیسیون‌های انتخاباتی خواسته است که باید کارش را برای معرفی یک عضو کمیسیون مستقل انتخابات آغاز نماید. اما اعضای این کمیته می‌گویند که تا کنون حکم رسمی رییس‌جمهور در این باره به دست نیاورده اند.
عبدالله شفایی، عضو کمیتۀ گزینش اعضای کمیسیون های انتخاباتی گفت:" یک عضو کمیته مریض است یک عضو جامعه مدنی اجازه ندارد که در کمیتۀ بعد از این کار کند به خاطر انچه که مشکل حقوق به نظر آنان گفته می شود. و ما تا کنون حکم رسمی رییس‌جمهور را هم نداریم و از این لحاظ نتوانستیم کار مان را اغاز کنیم."
از سویی هم قانون دانان می‌گویند که بر بنیاد قانون کمیتۀ گزینش یک بار کارش را برای معرفی اعضای کمیسیون‌های انتخاباتی انجام داده است و آغاز کار دوبارۀ آن غیر قانونی خواهد بود.
با این نگرانی‌ها در بارۀ برگذاری انتخابات شورای ملی و شورای ولسوالی‌ها رییس‌جمهور بر برگذاری این انتخابات در زمان‌های مشخص آن تاکید می ورزد.
محمد اشرف غنی، رییس‌جمهور گفت:""امید داریم که باانتخابات پارلمانی در 2018 و انتخابات ریاست‌جمهوری در دوهزارو نزده  مردم افغانستان شاهد عملی شدن کامل قانون اساسی باشند."
زیگمار گابریل، سرپرست وزارت  خارجه آلمان گفته است:"ما برای برگزاری انتخابات دور بعدی در افغانستان، هشت و نیم میلیون یورو به این کشور کمک می کنیم."
پیش از این منابع در ارگ گفته بودند که رییس جمهور امام محمد وری ماچ رییس دبیر خانۀ کمیسیون مستقل انتخابات را از کار برکنار کرده است، سخنگوی این نهاد می گوید که برای دومین بار به ریاست‌جمهوری نامه فرستاده اند تا سرنوشت اقای وری ماچ را روشن بسازد.
کمیسیون مستقل انتخابات شانزدهم ماه سرطان سال اینده را برای برگذاری انتخابات شورای ملی و شورای ولسوالی ها مشخص ساخته است