کاخ سفید بر حل بی‌درنگ تنش‌ها میان رییس‌جمهور و عطامحمد نور، تأکید می‌ورزد.
در یک خبرنامۀ کاخ سفید از رهبران افغانستان خواسته شده‌است تا تنش‌ها دربارۀ چه‌گونه‌گی انتقال قدرت به والی جدید بلخ را، به‌زودی و به‌گونۀ صلح‌آمیز حل نمایند.
در این خبرنامه به‌گونۀ روشنی تأکید شده‌است که «هیچ‌جایی برای خشونت برای حل این موضوع وجود ندارد و طرفین ذیدخل در این رویداد، نه‌باید با به تعویق‌انداختن این‌کار، منافع‌شان را مقدم‌تر از منافع افغانستان قرار دهند.»
کاخ سفید می‌افزاید: «به باور ایالات متحده این منازعه طوری باید حل و فصل شود که به شهروندان افغانستان اطمینان بدهد که گزینش والی جدید سبب تقویت امنیت و توانمندی حکومت وحدت ملی در انجام مسئولیت‌هایش در برابر مردم می‌شود.
این درحالی است که روز گذشته عطامحمد نور، رییس اجرایی جمعیت اسلامی افغانستان و والی برکنارشدۀ بلخ ازسوی رییس‌جمهور، در همایشی در شهر مزارشریف جامعۀ جهانی به‌ویژه سازمان ملل متحد را به خاموشی در برابر بی‌عدالتی‌ها، فساد و استبداد در افغانستان متهم ساخت و گفت که اگر جامعۀ جهانی و سازمان ملل متحد این خاموشی را نشکند، هزاران تن را به جاده‌ها خواهد کشانید.
پیش از این، عطامحمد نور که بیش از یک ماه از منظوری استعفایش ازسوی رییس‌جمهور غنی و ایستاده‌گی‌اش در برابر این تصمیم رییس‌جمهور می‌گذرد، هشدار داده‌است که اگر حکومت با جمعیت اسلامی هرچه زودتر  به یک نتیجه نرسد، شیوه‌های سخت‌تری را در پیش خواهد گرفت، اما سرنوشت گفت‌وگو‌های جمعیت با حکومت هنوز روشن نیست.