
امریکا از پایگاهی ماهواره ای در استرالیا برای جمع آوری اطلاعات از تاسیسات نظامی در کشورهای آسیایی نظیر چین، هند و کره شمالی استفاده می کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، امریکا از پایگاه ماهواره ای پاین گپ که در منطقه اوت بک استرالیا واقع است، در جنگ های عراق، افغانستان و منطقه بالکان استفاده کرده است.
پایگاه پاین گپ یکی از بزرگترین مراکز اطلاعاتی امریکا روی کره زمین، در دوران جنگ سرد راه اندازی شد.
نمایندگانی از مهمترین آژانس های اطلاعاتی امریکا در این پایگاه که به "تاسیسات تحقیقات فضایی دفاعی مشترک" شهرت دارد، فعالیت می کنند.
دیوید روزنبرگ کارشناس اطلاعاتی که 18 سال را در این پایگاه سپری کرده است، گفت، امریکا هم اکنون در "جنگ علیه تروریسم" و همچنین با هدف توسعه فعالیت های نظامی در قاره آسیا از پایگاه پاین گپ استفاده می کند.
روزنبرگ گفت: "بخش بزرگی از جهان که کشورهای تولید کننده سلاح را شامل می شود، برنامه هایی دارند که امریکا و استرالیا به آن علاقه مند هستند و مشخصا در بر گیرنده بخش گسترده ای از قاره آسیا می شود."
روزنبرگ که یکی از ماموران فوق سری آژانس امنیت ملی امریکا است، افزود، این پایگاه ماهواره ای تسلیحات دیگر کشورها و ارتباطات سیگنالی را از طریق ماهوراه هایی که در مدار زمین قرار دارند، ردیابی می کند.
روزنبرگ گفت: "معتقدم هر کشوری که تاسیسات نظامی عظیم در اختیار داشته و از تولید کنندگان بزرگ سلاح در جهان به شمار آید، همیشه مورد توجه جامعه اطلاعاتی قرار دارد و البته چین نیز به شدت در حال رشد است."
وی با اشاره به این که هند و پاکستان نیز به خاطر آزمایش های اتمی در دهه 1990 تا حدی نگران کننده هستند، گفت، گزارش هایی موجود است و ما در حال بررسی آن هستیم.
گفتنی است، یکی از دلایل اخراج جنجال برانگیز گاف ویتلم نخست وزیر استرالیا در سال 1975، تهدید وی درباره تعطیلی پایگاه پاین گپ بود.