Back
رییس جمهور کرزى از افزایش بورسیه هاى تحصیلى در سال آینده سخن گفت
Published: 1390/11/01 0:0News ID: 8413Source: آژانس خبری ایرکا

رییس جمهور، از افزایش صد درصد اعزام محصلین و استادان افغان، جهت ادامۀ تحصیلات به خارج کشور از بودجۀ حکومت، خبر داد.
این درحالى است که طى سال روان،500 محصل و استاد ممتاز پوهنتون هاى دولتى به مصرف پنج میلیون دالر از بودجۀ حکومت، جهت اخذ سند لیسانس، ماسترى و دکتورا به هندوستان و ترکیه اعزام شده اند.
اما رییس جمهور حامد کرزى، امروز (اول دلو) در مراسم افتتاح سال دوم دوره شانزدهم تقنینى شوراى ملى گفت که حکومت مى خواهد از بودجۀ خود، درسال آیندۀ تحصیلى، یکهزار محصل و استاد را جهت ادامۀ تحصیلات، به خارج از کشور بفرستد.
وى افزود که محصلین، در رشته هایى طب، انجنیرى، زراعت، معدن، تکنالوژى و غیره، به پوهنتون هاى مشهور در خارج فرستاده مى شوند.
موصوف خاطرنشان کرد که حکومت، برنامۀ فرستادن محصلین را به خارج کشور، از بودجۀ خود، براى چندین سال آینده ادامه میدهد.
محمد عظیم نوربخش سخنگوى وزارت تحصیلات عالى، از این تصمیم رییس جمهور استقبال نموده، به آژانس خبرى پژواک گفت: ((این یک تصمیم عمده است و بسیار خوب شد که حکومت، بودجه براى اعزام محصلین به خارج را که سال گذشته پنج میلیون دالر بود، دو برابر ساخته است))
وى افزود: وزارت تحصیلات عالى، آماده است که هیئت هاى خود را به کشورهاى منطقه بفرستد تا بررسى کنند که کدام پوهنتون ها، داراى کدام رشته ها و چه نوع کیفیت میباشند.
نوربخش علاوه کرد که آنها بر اساس همین برر سى ها، قراردادهایى را با آن کشورها امضا خواهند کرد و محصلین و استادان، در سال آینده علاوه بر ترکیه و هند، به کشورهاى دیگر نیز اعزام خواهند شد.
سخنگوى وزارت تحصیلات عالى، علاوه کرد که طى سال روان، دو هزار محصل از طریق بورسیه هاى رایگان، به کشورهاى مختلف به شمول امریکا، جاپان، کوریا، آلمان و غیره فرستاده شده بودند که سال آینده، این رقم به سه هزار تن خواهد رسید.
به اساس معلومات وزارت تحصیلات عالى، درحال حاضر بیش از ده هزار افغان از طریق بورسیه ها درکشورهاى مختلف، مشغول ادامۀ تحصیل هستند.