معاون اول مجلس سنای کشور گفت: آمریکا از یک طرف با دولت افغانستان پیمان امنیتی امضا کرد، از طرف دیگر معاهده‌ای را با طالبان امضا کرد. همان آغاز بحران جدید در افغانستان بود. آغاز افزایش بحران در افغانستان بود.

وی افزود: حتی اگر طالبان به زور افغانستان را اشغال نظامی بکنند، معنایش حاکمیت نیست! معنایش آوردن ثبات نیست! جنگ ادامه پیدا می‌کند، مقاومت ادامه پیدا می‌کند.

ایزدیار ادامه داد: امریکا از یک طرف با حکومت افغانستان پیمان امنیتی امضا واز طرف دیگر معاهده‌یی را با طالبان امضا کرده و دو جانب را در افغانستان به رسمیت شناخته که همین امر آغاز بحران جدید و افزایش آن در افغانستان شده است

در همین راستا دیگر شرکت‌کنندگان این مراسم، برگشت نمایندگان حکومت و طالبان را به مذاکرات صلح، از راه‌های اصلی نجات کشور از بحران می‌دانند.

احمد حسین، فعال جامعه مدنی نیز افزود: این کشور متعلق به تمام اقوام افغانستان است؛ اگر مفادی بیاید، اگر ضرری برسد، ضررش به همه ما می‌رسد.

با آغاز خروج نیروهای امریکایی ازکشور، جنگ در بخش‌های گوناگون از سر گرفته شد؛ آن‌هم در اوضاعی‌که انتظار می‌رفت پس از امضای موافقت‌نامه صلح میان امریکا و طالبان، مذاکرات صلح میان‌افغانان هم به نتیجه مطلوبی برسد.