رئیس ستاد ارتش طالبان می گوید که منسوبین مسکلی حکومت پیشین که در فساد دخیل نبودند، در صفوف ارتش جدید، جذب خواهند شد.

قاری فصیح‌الدین، رئیس ستاد ارتش وزارت دفاع طالبان که روز گذشته در قول اردوی پکتیا صحبت می کرد، گفت که این قول اردو، اکنون به نام قول اردوی منصوری یاد می شود.

فصیح‌الدین به خبرنگاران گفت که به منسوبین مسلکی حکومت پیشین هم در صفوف ارتش جا داده خواهد شد.

او افزود: "کسانیکه در ارتش سابق تعلیم دیدند و مسلکی هستند، آنها هم جذب می شوند. البته همان کسانی که که در فساد دست نداشتند."

این در حالیست که امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ حکومت طالبان روز 21 عقرب سال جاری در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، گفت که افغانستان بیش از این به ارتش بزرگ نیاز ندارد و حکومت طالبان تمامی افرادی را که در حکومت پیشین در صفوف نیروهای امنیتی و دفاعی کار کردند، نگه نخواهد داشت.

به اعتقاد کارشناسان؛ طالبان تا به امروز حرف‌های ضدونقیضی راجع به حد و حدود ادغام ارتش سابق افغانستان در نیروی جدیدی که دارد ایجاد می‌کند، زده است. با این حال، در یک مورد به جمع‌بندی نهایی رسیده است؛ این گروه هیچ علاقه‌ای به جذب سربازان و فرماندهان دشمن قدیمی ندارد، اما می‌خواهد نیروهای متخصص غیررزمی و افراد دارای توانایی‌های خاص را حفظ کند، و اولویت نیز با خدمه و متخصص های نیروی هوایی است. همین حالا نیز تعدادی از این افراد دارند در نیروی زمینی، نیروی هوایی، و وزارت دفاع (مخصوصا کارمندان غیرنظامی) با طالبان کار می‌کنند.