رئیس‌الوزرای طالبان در جلسه‌ای با حضور مقامات حکومتی و قومندانی امنیه ولایت کابل، ضمن تأکید بر انجام داد و ستدها با پول افغانی، دستور کنترل بازار و همچنین مجازات متخلفین در امور اقتصادی را صادر کرد.

انعام‌الله سمنگانی، معاون سخن‌گوی طالبان امروز پنجشنبه (25 قوس) در صفحه توئیترش نگاشت: "جلسه مشترک ریاست الوزرا، وزارت‌های دفاع و مالیه، ‌‌د افغانستان بانک و شهرداری و قومندانی امنیه کابل در‌ وزارت داخله، فیصله کرده‌اند که همه داد و ستد‌ها به افغانی انجام شوند".

به گفته سمنگانی؛ مطابق فیصله تازه، همه داد و ستد در‌ افغانی، نرخ‌ها کنترل و کرای خانه و دکان در افغانی تادیه می‌شود و نیز جلوی قاچاق پول گرفته شده و متخلفین به شدت مجازات شوند.

این فیصله رئیس‌الوزرای طالبان و با نهاد‌های مربوط درحالی صورت می‌گیرد که در جریان هفته جاری ارزش پول افغانی در مقابل دالر امریکایی افت بی‌پیشنه داشته‌اند.

با اقدامات جدی طالبان برای جلوگیری از کاهش ارزش پول افغانی در برابر دالر، طی دو روز گذشته، بهای یک دالر امریکایی از 130 افغانی به 94 افغانی کاهش یافت است.

مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا طالبان ناوقت روز سه‌شنبه هفته جاری در یک نشست خبری استفاده از اسعار خارجی را ممنوع اعلام کرد.

حنفی با بیان اینکه این تصمیم به‌منظور حفظ ثبات نرخ افغانی در برابر دالر گرفته شده است تاکید کرد مردم باید در داد و ستدهای‌شان از پول افغانی استفاده کنند.

با اقدامات جدی مقامات ارشد طالبان، اتحادیه صرافان سرای شهزاده اعلام کرده که ارزش افغانی امروز پنجشنبه (25 قوس) نسبت به روز گذشته افزایش یافته است.

به گفته مسئولان این اتحادیه یک دالر امریکایی امروز در سرای شهزاده به 94 افغانی مبادله می‌شود، در حالی که در روز گذشته یک دالر امریکایی به 105 افغانی مبادله می‌شد.