یک مقام ارشد سازمان ملل گفته است که طالبان باید درک کنند که افغانستان کشور دهۀ 90 نیست و وضعیت کنونی، با آن زمان متفاوت است.

فیلیپو گراندی، رییس کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفته که راه حل بحران جاری بشری درافغانستان، گفت‌وگوی دو جانبه جامعه جهانی و حکومت جدید افغانستان است.

او در گفتگو با واشنگتن پست گفته یک حکومت با ثبات درافغانستان می‌تواند تنها از راه گفت‌وگو ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرده که "زمانی که من در کابل بودم، پیام ما به طالبان این بود که اگر می‌خواهید پول‌ تان آزاد شود، اگر می‌خواهید این کشور دوباره از حمایت اولیه برخوردار شود، باید یکجا با جامعه جهانی گام بردارید. این موضوع به هر دو طرف بستگی دارد."

گراندی با آنکه این موضوع را "پیچیده" توصیف کرد، اما افزود، این ایده که زنان کار کنند، اقلیت‌ها نماینده شوند و دختران به مکتب بروند باید تقویت شود.

او بیان کرد طالبان باید درک کنند که افغانستان کشور دهۀ 90 نیست و وضعیت کنونی با آن زمان متفاوت است.

یکی از اساسی‌ترین مسائل میان جامعه جهانی و حکومت طالبان، تأمین حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان، مبارزه با تروریسم و تشکیل دولت همه‌شمول است.