همزمان با فرارسیدن نوروز و سال نو خورشیدی، معاون شورای علمای مسلمانان روسیه می‌گوید که این جشن باستانی مغایرتی با موزاین اسلام ندارد و جزو سنت‌ها و فرهنگ مردم است.

روشان عباسوف، معاون شورای علمای مسلمانان روسیه اظهار داشته است که نوروز هیچ‌گونه مغایرتی با موازین اسلام ندارد و تجلیل از این جشن، فقط به معنای حفظ فرهنگ و سنت‌ها است.

به گفته او، اسلام در طول تاریخ در کشورهای مختلف گسترش یافت، اما سنت‌ها، آداب و رسومی که با موازین شرعی مغایرت نداشتند، باقی ماندند.

معاون شورای مفتیان روسیه معتقد است که نوروز یکی از رسومی است که مغایرتی با اصول اساسی اسلام ندارد.

این در حالی است که بسیاری از مورخان، بلخ باستان را زادگاه جشن نوروز می‌دانند.

نوروز در طول تاریخ در میان مردم افغانستان به طور گسترده تجلیل شده است.

این جشن علاوه بر افغانستان، در کشورهای ایران، تاجیکستان، ازبکستان، آذربایجان، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، آلبانی، ترکیه، ترکمنستان، سوریه، گرجستان، پاکستان، مقدونیه شمالی، عراق و هند نیز برگزار می‌شود.

امسال شورای شهر واشنگتن دی‌سی نیز جشن نوروز را به رسمیت شناخت.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1388 با تصویب قطعنامه‌ای روز 21 مارچ برابر با نخستین روز ماه حمل/ فروردین را به رسمیت شناخت.

در قطع‌نامه مجمع عمومی سازمان ملل از نوروز به‌عنوان روز جهانی فرهنگ صلح نام برده شده است.

طالبان نیز امسال اعلام کرده که مانع برگزاری جشن نوروز از سوی مردم نمی‌شود؛ اما حکومت خود از این روز تجلیل نمی‌کند.