بېرته
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد: طرح بیمه و بهداشتی پناهندگان افغانی را باید افزایش دهیم
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد: طرح بیمه و بهداشتی پناهندگان افغانی را باید افزایش دهیم
د خپرېدو نېټه: 1391/06/27 4:30د خبر شمېره: 11537سرچینه: آژانس خبرگزاری افغان ایرکا

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه ایران دومین کشور در میزبانی از پناهندگان است، گفت: ایران بعد از پاکستان بزرگترین کشوری است که میزبان پناهندگان واتباع خارجی است
به گزارش آژانس خبرگزاری افغان ایرکا به نقل از فارس، علی عبداللهی معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور ایران صبح روز یکشنبه در مراسم رونمایی از تمبر یادبود شصتمین سالگرد کنوانسیون پناهندگان که با حضور انتونیو گوترس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برگزار شد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهایی که بیشترین پناهنده را طی 30 سال گذشته و هم اکنون دارد، در مجامع بین المللی مطرح است.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور ایران با بیان اینکه از مساعدت های کمیساریای عالی پناهندگان در سازمان ملل متحد و همه کشورهایی که پشتیبانی لازم را انجام می دهند، تشکر می کنیم، تصریح کرد: امیدواریم کشورهایی که توانمندی دارند، کمک های خود را افزایش دهند؛ البته ما هیچ گاه برای ارائه خدمت به پناهندگان منتظر نبوده ایم و تلاش کرده ایم خدمات را خود انجام دهیم.
وی ادامه داد: سال گذشته ما در اجلاس شصتمین سالگرد تاسیس کمیساریای عالی پناهندگان که در ژنو برگزار شد، به آقای کمیسر قول دادیم اقداماتی را انجام دهیم و یکی از آنها تمبر یادبود بود. که هم اکنون این اقدام را انجام دادیم و با سفر گوترس به ایران مقارن شد تا از آن رونمایی کند.
عبداللهی با تاکید بر اینکه تلاش کردیم این تمبر حاوی نکات مفهوم دار و برجسته ای باشد، گفت: تاکید دولت بر آموزش پناهندگان به ویژه فرزندان آنها برای توسعه کشورشان است. همچنین فراهم آوری امکان اسکان و تامین معاش پناهندگان دیگر ضرورت هایی است که باید صورت بگیرد.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور ایران همچنین به ضرورت بازگشت پناهندگان به کشورشان اشاره کرد و یادآور شد: باید شرایط را به گونه ای فراهم کرد تا این پناهندگان به کشور خود بازگردند و همه این موارد در این تمبر تهیه شده است.
وی در ادامه به دیدار کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با رئیس جمهور، وزیر کشور، وزیر امور خارجه و وزیر آموزش و پرورش کشورمان اشاره کرد و اظهار داشت: امیدواریم حضور گوترس در ایران منشأ خیر و برکت باشد که چنین هم هست و موجب دلگرمی پناهندگان می شود.
در ادامه این مراسم گوترس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز طی سخنانی اظهار داشت: بیش از 3 دهه است که جمهوری اسلامی ایران تعهد همیشگی خود را نسبت به پناهندگان نشان داده است.
کمیسر عالی سازمان ملل متحد با تأکید بر اینکه کمیساریا همکاری خود را با جمهوری اسلامی ایران ادامه می دهد، افزود: باید فعالیت های خود را در زمینه های آموزش و پرورش پناهندگان با محوریت اسلامی بیشتر کنیم.
وی با بیان اینکه تلاشمان این است که جامعه جهانی متوجه اقدامات جمهوری اسلامی ایران شود، تصریح کرد: افتخار می کنم که در ایران هستم؛ تلاش می کنیم افرادی که به صورت غیرقانونی در کشور هستند پاسپورت بگیرند.
عبداللهی در ادامه در نشست خبری که با خبرنگاران برگزار شد، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه مواردی در دیدار با آقای گوترس مطرح گردید، تصریح کرد: طی این دو روز گوترس جلسات متعدد مفیدی را با مقامات عالی رتبه کشورمان داشت.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور ایران بحث زیرساخت ها، آموزش و پرورش و بهداشت را مهمترین اولویت ها در بحث پناهندگان دانست و گفت: برآورد ما این است که 122 میلیون دلار بر اساس توافقات به پناهندگان اختصاص یابد.
همچنین گوترس با بیان اینکه ایران دومین کشور میزبان پناهندگان است، گفت: ایران بعد از پاکستان بزرگترین کشوری است که میزبان پناهندگان واتباع خارجی است که ما در این زمینه طرح بیمه پناهندگان را با ایران شروع کرده ایم تا بتوانیم نیازهای اساسی وبهداشتی پناهندگان افغانی را افزایش دهیم.
وی ضمن تشکر ازمهمان نوازی و صمیمیت ایرانیان گفت: صمیمیت خوبی را درایران شاهد بودم و امیدوارم که ما نیز بتوانیم کمک های خود رابه ایران افزایش دهیم.