سرویس امنیت فدرال روسیه فهرستی از 63 گروه و سازمان ممنوعه در این کشور را منتشر کرده است که نام طالبان در آن دیده نمی‌شود.

 سرویس امنیت فدرال روسیه اعلام کرده است که این قانون بر اساس حکم دیوان عالی روسیه اجرا می‌شود.

دادگاه عالی روسیه در آخرین روزهای ماه حمل، پیشنهاد دادستانی کل این کشور را درباره حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های ممنوعه پذیرفت.

پس از روی کارآمدن طالبان در افغانستان، روسیه سمت و سوی سیاست خود را در جهت بهبود روابط با این گروه تنظیم کرده است.

حذف نام طالبان از فهرست گروههای تروریستی مهم‌ترین جلوه این رویکرد است که در ماه‌های اخیر، تصویب و اجرای آن در نهادهای مختلف قضایی، سیاسی روسیه کلید خورده بود.

لغو رسمی تحریم طالبان از سوی روسیه در شرایطی اتفاق می‌افتد که دولت این کشور برای نخستین بار، مقامات طالبان را به سیزدهمین نشست بین‌المللی امنیتی که در مسکو در حال برگزاری است، دعوت کرده است.

اخیرا نیز در نشست کازان، روسیه پرچم طالبان را در کنار پرچم‌های دیگر قرار داده بود.