منابع محلی روز دوشنبه دوم سنبله خبر داده‌اند که طالبان روز گذشته شماری از زنان، از جمله یک دختر 13 ساله، را از نقاط مختلف شهر هرات به اتهام «بی‌حجابی» بازداشت کرده‌اند.

منابع گفته‌اند که پس از بازداشت این زنان توسط طالبان، باشندگان محل واکنش نشان داده‌اند و طالبان در پی آن، یک مرد را به‌شدت لت‌وکوب کرده و سپس از ساحه دور شده‌اند.

موج بازداشت زنان در هرات در گذشته نیز با واکنش مردم و اعتراضات گسترده مواجه شده است.

با این حال، منابع گفته‌اند که طالبان روند بازداشت زنان در هرات را شدت بخشیده‌اند و بسیاری از زنان پس از بازداشت توسط محتسبان امر به معروف طالبان، به زور از محل منتقل می‌شوند.

منابع آگاه همچنین گفته‌اند که طالبان در ازای آزادی زنان بازداشت‌شده، از خانواده‌های آنان پول هنگفتی درخواست می‌کنند و اگر خانواده‌ای این پول را پرداخت نکند، زنان ممکن است تا چند روز در بازداشت نیروهای امر به معروف طالبان باقی بمانند.

امر به معروف طالبان از نیروهای تندرو این گروه محسوب می‌شود که از سوی رهبر طالبان صلاحیت‌های گسترده‌ای در اختیار آنان قرار گرفته است.

با این حال، گزارش‌ها می‌رساند که محتسبان امر به معروف طالبان در برخورد با مردم، به‌ویژه زنان، از زور و خشونت استفاده می‌کنند و در بسیاری موارد بدون روند مشخص قضایی اقدام به بازداشت و انتقال آنان می‌کنند.