به گزارش خبرگزاری رویترز، پوتین این اظهارات را روز پنج‌شنبه پس از نشست با شماری از رهبران کشورهای افریقایی در مسکو، در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرده‌است.

او گفته‌است: «ما خواهان جنگ با اروپا نیستیم؛ اما اگر کسی جنگ می‌خواهد، باید آماده باشد. ما آماده‌ایم، ولی اگر وضعیت از این هم بحرانی‌تر شود، هیچ طرفی پیروز نخواهد شد.»

پوتین افزوده‌است که روسیه از برداشتن هرگونه گام برای برقراری دوباره روابط کامل با کشورهای اروپایی حمایت می‌کند.

وی همچنین تماس‌های تیلفونی این هفته با الکساندر استوب، رئیس‌جمهور فنلند و یوناس گار ستوره، نخست‌وزیر ناروی را مثبت ارزیابی کرده و گفته‌است که هر دو رهبر با برقراری تماس با مسکو، گام درستی برداشته‌اند.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین دربارۀ محدودیت‌ها بر رفت‌وآمد کشتی‌ها در دریای بالتیک هشدار داده و گفته‌است که محدود کردن رفت‌وآمد و ارتباطات می‌تواند به ایجاد تنش منجر شود.

او تأکید کرده‌است که روسیه در برابر هیچ‌گونه چالشی بی‌پاسخ نخواهد ماند.