بېرته
فساد در پارلمان
افزایش تنش میان مجلس نمایندگان و مجلس سنا
شماری از اعضای مجلس سنا در جلسه عمومی امروز (یکشنبه اول ثور) اعلام کردند که بیشرین فساد مالی و اداری کشور در پارلمان صورت می گیرد. فضل هادی مسلم یار، رییس مجلس سنا گفت که در تمام ادارات دولتی و غیر دولتی کشور فساد وجود دارد و پارلمان هم جزء آنها است.
د خپرېدو نېټه: 1392/02/01 21:54د خبر شمېره: 14063سرچینه: خبرگزاری افغان ایرکا

شماری از اعضای مجلس سنا در جلسه عمومی امروز (یکشنبه اول ثور) اعلام کردند که بیشرین فساد مالی و اداری کشور در پارلمان صورت می گیرد. فضل هادی مسلم یار، رییس مجلس سنا گفت که در تمام ادارات دولتی و غیر دولتی کشور فساد وجود دارد و پارلمان هم جزء آنها است.
چندی قبل شماری از اعضای مجلس نمایندگان، یک ثلث از اعضای مجلس سنا را که از طریق شورای ولسوالی ها به این شورا آمده اند را غیرقانونی خواندند و خواستار برگزاری انتخابات شوراهای ولایتی از سوی حکومت شدند.
سید حسین عالمی بلخی، یک تن از اعضای مجلس نمایندگان روز چهارشنبه(28حمل)، در نشست عمومی این مجلس گفت، "قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، باید انتخابات شورای ولسوالی ها تکمیل شود؛ در غیراینصورت یک ثلث مجلس سنا شورای ملی، مشروعیت خود را از دست می دهد و در آن صورت ما نمی توانیم کار خود را از نظرقانونی به درستی ادامه دهیم".
این اظهارات اعضای مجلس نمایندگان، خشم اعضای مجلس سنا را در حالی برانگیخته است که بسیاری از سناتوران، مجلس نمایندگان را به معامله گری و رشوه خواری از سوی وزیران متهم کرده و می گویند که مجلس نمایندگان به جای صحبت درباره مشروعیت اعضای مجلس سنا، خودشان را از فساد نجات دهند.
سناتورهدایت الله رهایی در این باره می گوید، "مجلس نمایندگان از وزیران و اصلاحات اداری پول گرفتند وحالا نوبت مجلس سنا رسیده است، مجلس نمایندگان می خواهد با این سخنا از مجلس سنا نیز رشوه بگیرد".
درهمین حال تعدادی ازسناتوران، از اشتراک 80 درصدی اعضای مجلس نمایندگان در شرکت های بزرگ مافیایی خبرداده و تصریح کرده اند، که" تمام شرکت هایی که در فساد اداری دست دارند، 80 فیصد آنان را اعضای مجلس نمایندگان تشکیل می دهند".
بشیراحمد صمیم، عضومجلس سنا با بیان مطلب فوق، خاطر نشان کرد،"درشرکتهای بزرگ مافیایی، تمام کارهای غیر قانونی همواره از سوی افراد وابسته به اعضای مجلس نمایندگان صورت می گیرد».
این در حالیست که چندی قبل، مجلس نمایندگان به یازده وزیر ناکام درمصرف بودجه انکشافی شان، رای تایید داد و بعد از آن، این مجلس به رشوه گیری از سوی آگاهان رسانه ها متهم گردید که این وضعیت تنش بین شماری زیادی از اعضای خود مجلس نمایندگان را نیز در پی داشت.