بېرته
مخالفین سیاسی دولت : جرگه کاملا بی سود خواهد بود
د خپرېدو نېټه: 1389/03/13 0:0د خبر شمېره: 309سرچینه: آژانس خبری ایرکا

جرگه ملی مشورتی صلح در حالی شروع به کار کرد که شمار زیادی از جریان های سیاسی مخالف دولت در این جرگه حضور نداشتند.
جنرال دوستم رهبر حزب جنبش ملی افغانستان و متحد بزرگ رئیس جمهور کرزی در انتخابات ریاست جمهوری در این جرگه حضور نداشت.
محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان این جرگه را یک حرکت حکومتی عنوان کرده، به دلیل بی نتیجه بودن آن، در جرگه حضور نداشت.
ائتلاف تغییر و امید به رهبری داکتر عبدالله عبدالله رقیب اصلی حامد کرزی در انتخابات ریاست جمهوری میگوید چون این جرگه جایی در قانون اساسی نداشته و تصامیم آن نیز الزام آور نیست این جرگه را تحریم کرده است.
عطا محمد نور والی ولایت بلخ به دلیل آنچه وی مشکلات امنیتی عنوان کرده بود در این جرگه حضور نداشت.
شمار زیادی از نماینده گان هزاره نیز به دلیل آنچه بی توجهی به وضعیت مردم بهسود و دایمیرداد گفته شده بود در جرگه شرکت نکردند.
نیروهای طالبان با شروع حملاتشان در آغازین ساعات شروع جرگه بر تمام تعاریف صلح از سوی دولت خط بطلان کشیدند.
به گفته ای رسانه های افغانستان حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار نیز این جرگه را یک حرکت از سوی امریکا و متحدین غربی اش عنوان کرده بود.
با تمام این تفاسیر باید دید این جرگه که به زغم نیروهای حکومتی دست آوردهای بزرگی می تواند داشته باشد چه فرجامی را در پی خواهد داشت.