بېرته
اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای با حضور رئیس جمهور کشورمان رسمآکار خود را آغاز کردُ
د خپرېدو نېټه: 1389/03/22 0:0د خبر شمېره: 345سرچینه: آژانس خبری ایرکا

اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای امروز رسمآکار خود را آغاز کردُ ؛اگرچه افغانستان عضو این سازمان نیست، رئیس جمهوری کشور مانند سال های قبل به عنوان "مهمان ویژه" به این اجلاس دعوت شده است.
به نقل ازمسولین دفتر ریاست جمهوری محوراساسی سخنرانی ریسس جمهور را در این اجلاس مبارزه با تروریسم به عنوان "پدیده ای منطقه ای و بین المللی" تشکیل می دهد.
این در حالی است که ریس جمهور نیز طی سخنانی در نشست سران کنفرانس "امنیت و اعتماد سازی در آسیا" در ترکیه نیز بر همین موضوع تاکید کرده بود.
رئیس جمهوری حامد کرزی در نشست استانبول گفت "تروریزم دشمن مشترک همه ما است که هیچ مرز و ملیتی را نمی شناسد. تروریستان در هر جایی از دنیا، از ماسکو تا نیویورک، از استانبول تا بمبئی و از کابل تا لاهور، انسان ها را به قتل رسانیده اند و فضای ترس و وحشت را میان میلیون ها شهروند بی گناه ایجاد می کنند.
به گفته دفتر رئیس جمهور، حامد کرزی در نشست سران سازمان شانگهای نیاز به همکاری بیشتر در امر مبارزه با ترویسم را مورد تاکید خواهد کرد.
در اطلاعیه این دفتر آمده است که "رئیس جمهوری در حاشیه این نشست با سران دولت های برخی از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ملاقات می کند و با آنان در مورد گسترش مناسبات دوجانبه و توسعه همکاری در چهارجوب این سازمان گفتگو خواهد کرد.
سازمان همکاری های شانگهای در سال 2001 میلادی با عضویت کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قیرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان و با هدف گسترش و تقویت همکاری های منطقه ای اعلام موجودیت کرد.
چهار کشور هندوستان، پاکستان، ایران و مغولستان عنوان "اعضای ناظر" را در سازمان شانگهای دارند و افغانستان در نشست سران این سازمان به عنوان "مهمان ویژه" شرکت می کند.
در اجلاس سال جاری، رئیس جمهوری ترکمنستان نیز برای نخستین بار به عنوان میهمان حضور دارد.