سخنگوی ناتو از تمرکز طالبان بر جنوب کشور در عملیات بهاری این گروه خبر داد.
 جنرال «چارلز کلیولند» سخنگوی ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان اعلام کرد که کشته شدن «ملاعبدالسلام» والی خود خوانده و فرمانده ارشد طالبان در شمال کشور باعث شد تا این گروه در عملیاتی که در بهار انجام خواهد شد، تمرکز خود را از شمال به جنوب افغانستان تغییر دهد.
وی افزود: فکر می‌کنیم کشته شدن ملاعبدالسلام و کشت خشخاش در جنوب کشور باعث تغییر تمرکز این گروه از شمال به جنوب افغانستان شده است.
سخنگوی ماموریت حمایت قاطع ناتو در ادامه گفت: کشت خشخاش در جنوب افغانستان این گروه را از نظر مالی تامین می‌کند و طالبان درصدد حفظ کشت و تجارت مواد مخدر در جنوب کشور است و این مسئله به تشدید درگیری‌ها در جنوب می‌انجامد.
کلیولند افزود: در واقع طالبان عملیات جنگی فصل بهار خود را در اوایل ماه آوریل آغاز خواهد کرد.
همچنین مقامات امنیتی کشورمان نیز پیش‌بینی کردند که گروه طالبان عملیات قابل توجهی را در فصل بهار راه‌اندازی خواهد کرد و مواضع دولت کابل را هدف قرار خواهد داد.