بعد از ظهر روز دوشنبه، 4 ثور 1396 شفاخانه ولایتی بامیان که در نوع خود بهترین شفاخانه در سطح کشور است، باحضور شاهدخت بانو زهرا آقاخان، مقامات عالی رتبه دولتی و مردم ولایت بامیان، توسط سرور دانش معاون رییس جمهور، افتتاح گردید.
معاون رییس جمهور وهیأت همراه ابتدا در میدان هوایی شهید مزاری بامیان ازسوی مسئولان اداره محلی بامیان، اعضای شورای ولایتی و مردم آن ولایت، مورد استقبال قرار گرفتند و سپس همراه با شاهدخت زهرا آقاخان در اجتماع صد ها تن از پیروان شهزاده کریم آقاخان حضور یافتند.
در برنامه افتتاحیه شفاخانه ولایتی بامیان، معاون رییس جمهور از رهبری حکومت افغانستان و همچنین از طرف مردم شریف بامیان، به پرنسیس زهرا آقا خان و هیأت همراه ایشان خیر مقدم و خوش آمدید گفت و مراتب سلام و احترام رهبری حکومت مرکزی مخصوصا محمد اشرف غنی رئیس جمهور را به مردم بامیان تقدیم نمود.
معاون رییس جمهور افتتاح شفاخانه ولایتی بامیان را که یکی از معیاری ترین شفاخانه در سطح کشور است برای مردم بامیان تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که با خدمات معیاری ای که در بخش های مختلف توسط این شفاخانه عرضه می شود، مردم بامیان و ولایات همجوار از مشکلات موجود در عرصه صحی نجات یافته و به خدمات مناسب صحی بیشتر دسترسی پیدا کنند.
سرور دانش همچنین از بنیاد توسعه ای آقاخان و دولت های کانادا و فرانسه نیز تشکری نمود که در کنار حکومت افغانستان، در اعمار این شفاخانه با دیزاین بسیار زیبا و عالی سهم گرفتند.
معاون رییس جمهور با اشاره به اهمیت شفاخانه ولایتی بامیان و ارائه خدمات بهتر به مناطق مرکزی افغانستان از طرف حکومت وعده سپرد که هزاره جات، از زندان طبیعت نیز رهایی خواهد یافت و به یک چهار راه ترانزیت تبدیل خواهد شد. وی در این زمینه گفت که تنها پروژه های سرک های مربوط به ولایت بامیان، امسال نزدیک به 400 میلیون دالر بودجه دارد.
به گفته معاون رییس جمهور پروژه سرک یکه ولنگ- دره صوف به قیمت 204 میلیون دالر با کمپنی چینایی قرارداد شده و خدمات مشورتی و نظارتی آن هم به مبلغ نزدیک به هشت و نیم میلیون دالر با شرکت شیلادیا قرارداد شده و در روزهای نزدیک آینده، کارآن افتتاح خواهد شد.
معاون رییس جمهور همچنین از اعمار قسمت اول سرک دوشی – بامیان به طول بیش از 23 کیلومتر به قیمت بیش از 20 میلیون دالر از طریق منبع واحد با یک شرکت چینایی خبر داد. وی همچنین گفت که کار سرک گردن دیوال به عنوان دهلیز شرق و غرب نیز از چند بخش جریان دارد.
سرور دانش با اشاره به تأمین انرژی برق برای ولایت بامیان گفت که پروسه تدارکاتی سه پروژه لین 220 کیلوولت از دوشی الی بامیان و اعمار سب استیشن بامیان و شبکه توزیعی برق بامیان به مبلغ جمعا 120 میلیون دالر در همین روزها تحت کار تدارکات بوده و آفرگشایی خواهد شد.
معاون رییس جمهور تأسیس دانشکده شرعیات در پوهنتون بامیان را یک گام ارزنده خواند وافزود که دیپارتمنت فقه جعفری در چوکات این دانشکده ایجاد شده و در سال تحصیلی جدید، دانشجویان علاقه مند به این رشته را جذب خواهد کرد.
سرور دانش اراده حکومت را در کنار مسایل امنیتی به توسعه وانکشاف زیر بنایی افغانستان محکم و استوار خواند و افزود که پروژه های بندهای بزرگ آب در سراسر کشور در حال تطبیق است. وی گفت که در کنار بند بزرگ سلما در هرات و بخش آباد در فراه، تکمیل فاز 3 بند بزرگ کمال خان در نیمروز بیش از 9 میگاوات برق را تولید خواهد کرد و بیش از هشتاد هزار هکتار زمین را تحت آبیاری قرار خواهد داد.
معاون رییس جمهور در کنار تعهد دولت در ارائه خدمات زیر بنایی و توسعه ای، کار کرد های دولت را در بخش حکومت داری خوب نیز مؤثر خواند و تأکید کرد که حکومت وحدت ملی مبارزه با فساد اداری را در صدر اولویت های خود قرار داده است.
در برنامه افتتاح شفاخانه ولایتی ولایت بامیان شاهدخت زهرا آقا خان نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور معاون رییس جمهور برای افتتاح این شفاخانه وقدردانی از میزبانی مردم بامیان و مسئولان اداره محلی آن ولایت، با اشاره به روند کار شفاخانه ولایتی بامیان از سال 2003 به بعد اظهار داشت که شفاخانه جدید ولایتی بامیان که به صورت معیاری اعمار شده است با ارائه خدمات خوب صحی، کیفیت کلینیکی آن نیز رو به افزایش است. وی با اشاره به نقش بنیاد انکشافی آقا خان در آموزش کارکنان صحی در ولایت بامیان گفت که تعمیر ساختمان جدید شفاخانه ولایتی بامیان مطابق با ارزش های فرهنگی و محیطی بامیان ساخته شده و منظره بیرونی آن نیز از یک نمای خاصی فرهنگی تاریخی برخور دار است. وی از سهم گیری کشور های افغانستان، کانادا و فرانسه در اعمار این شفاخانه ابراز امتنان نمود.
زهرا آقا خان همچنین گفت که بنیاد انکشافی آقاخان در کمک به توسعه و انکشاف افغانستان به خصوص در عرصه ارائه خدمات صحی متعهد است.
در برنامه افتتاح شفاخانه ولایتی بامیان، طاهر زهیر والی ولایت بامیان نیز ضمن عرض خوش آمدید به معاون رییس جمهور و هیأت همراه، اعمار شفاخانه ولایتی بامیان را یک پروژه مهم زیربنایی در ارائه خدمات صحی برای مردم بامیان و مناطق همجوار آن عنوان کرد.
والی ولایت بامیان به نمایندگی از مردم ولایت بامیان، ایجاد فاکولته طب در دانشگاه بامیان، تسریع در پروسه تأمین انرژی برق بامیان، تأمین امنیت راه های ارتباطی بامیان با مرکز و ولایات و تجهیز نیروهای امنیتی ولایت بامیان را از حکومت وحدت ملی در خواست کردند.
والی بامیان همچنین اجرای ماستر پلان فرهنگی بامیان را به منظور احیای ارزش و جایگاه تمدنی بامیان مهم خواند و افزود که با این مسئله گاهی برخورد سیاسی صورت می گیرد که دولت مرکزی باید دراین زمینه توجه جدی داشته باشد.
طاهر زهیر والی بامیان همچنین ضمن ابراز امتنان از بنیاد آقا خان در تأسیس شفاخانه ولایتی بامیان، از این بنیاد در خواست کرد که در بخش اعمار مکتب، دانشگاه، توریزم و اعمار هتل بامیان سرینا نیز توجه و همکاری داشته باشد.
فیروز الدین فیروز وزیر صحت عامه نیز اعمار شفاخانه ولایتی بامیان را یک دستآورد خوب و فرصت مناسب در زمینه ارائه خدمات صحی عنوان کرد. وی در پاسخ به درخواست والی ولایت بامیان مبنی بر ارتقاء شفاخانه ولایتی بامیان به شفاخانه حوزه وی گفت که با توجه به نیازمندی باشندگان ولایت بامیان و ولایت های همجوار آن، از هیچ تلاشی در این زمینه فرو گذار نخواهد کرد. وی گفت پاسخ به این درخواست اما به توجه رهبری حکومت و کابینه نیازمند است. وزیر صحت عامه گفت که شفاخانۀ جدید بامیان با توجه به تجهیزات و خدمات درمانی معیاری خود می تواند در افغانستان و منطقه یک شفاخانه نمونه باشد.
در محفل افتتاحیه این شفاخانه سفرای کشور های فرانسه و کانادا نیز سخنرانی کردند و هریک همکاری مشترک دولت های افغانستان، فرانسه، کانادا و بنیاد انکشافی آقاخان در اعمار و تجهیز شفاخانه ولایتی بامیان راسازنده عنوان کرد.
معاون رییس جمهور و هیأت همراه از بخش های مختلف شفاخانه جدید ولایت بامیان و مریض های داخل بستر نیز بازدید و عیادت نمودند.
در این سفر معاون رییس جمهور را شاهدخت زهرا آقا خان، خانم نورجهان موانی سفیر شهزاده کریم آقاخان و هیأت همراه، وزرای صحت عامه و فوائد عامه، وکلای محترم بامیان در شورای ملی، سفرای کشورهای کانادا و فرانسه، خانم سرابی والی اسبق بامیان، رییس و شماری از اعضای دفتر معاون رییس جمهور، همراهی کردند.