مسؤولان دستگاه برق حرارتی تره‌خیل می‌گویند که روزانه بیش از دوصدوپنجاه میگاوت برق از این دستگاه به شبکۀ برق پایتخت، افزود می‌شود.
آنان می‌گویند با فراهم‌شدن سوخت بیشتر به این دستگاه، ظرفیت تولید برق آن تا دو برابر افزایش خواهد یافت.
این بزرگترین دستگاه تولید برق حرارتی در پایتخت است که در سال‌های گذشته با کمک سه‌صدوچهل میلیون دالر اداره توسعه‌یی ایالات متحده امریکا ساخته شد.
این دستگاه در شش‌ساعت حدود شصت‌هزار لیتر نفت مصرف دارد تا دوصدوپنجاه تا سه‌صد میگاوات برق از آن تولید شود.
شرکت برشنا از این دستگاه تولید برق که حتا یکی از معیاری‌ترین دستگاه‌های تولید برق حرارتی در منطقه گفته می‌شود، در حالات اضطرار و در زمستان استفاده می‌کند.
خواجه‌مظفر صدیقی، مدیر دستگاه تولید برق حرارتی تره‌خیل، گفت: «در گام نخست دستگاه حرارتی تره‌خیل روشن می‌شود و کمبودی‌های انرژی برق شبکه پایتخت را مرفوع می‌سازد. هرگاه این کفایت نکند، سپس دستگاه برق حرارتی شمال غرب پایتخت را نیز روشن می‌نماییم.»
تمامی بخش‌های این دستگاه  با یک کمیپوتر معیاری اداره می‌شوند.
در صورت بروز اندک‌ترین مشکل بخش‌های هشدار دهنده آن  به‌صدا درمی‌آیند و صمیم‌احمد در صفحه‌های کمپیوتر مقابل خود پیامی دریافت می‌کند که برایش نشان می‌دهد که چی اتفاقی افتاده است.
صمیم‌احمد مدیر ترمیمات دستگاه تولید برق حرارتی تره‌خیل، گفت: «فناوری که این‌جا استفاده شده در دستگاه‌های دیگر نیست، فناوری این‌جا بسیار پیش‌رفته است و همه موارد ایمنی و مدیریتی این‌جا درنظر گرفته شده‌اند.     
مسؤولان شرکت برشنا می‌گویند که برای کاهش پرچاوی‌های برق در پایتخت ناگزیر اند این دستگاه به‌کار باشد و دست‌کم از افزایش پرچاوی‌ها، جلوگیری شود.
هرچند گفته می‌شود که هرکیلوات برق از این دستگاه تا چهل افغانی تمام می‌شود.
احمدویس، یکی از مسؤولان دستگاه تولید برق حرارتی تره‌خیل، گفت: «دستگاه را از ساعت چهارونیم یا پنج عصر روشن می‌کنیم تا ساعت ده یا ده‌ونیم شب، چون وقت‌های مزدحم همین‌هاست. در حدود دوصدوپنجاه تا سه‌صد میگاوات ما به شبکۀ برق کابل هر شب برق می‌دهیم.»
کاهش هرچه بیشتر پرچاوی‌ها در شهر کابل در گرو فعالیت بیشتر همین دستگاه است.
شرکت برشنا برای این‌کار نیاز به سبسایدی بیست میلیون دالری وزارت مالیه دارد تا در یک شبانه روز دوازده ساعت از این دستگاه استفاده کند.