شرکت برشنا، از عملی ‌ساختن دو پروژۀ بزرگ تولید برق نوری (سولری) در ولایت ننگرهار، خبر می‌دهد.

مسؤولان این شرکت، می‌گویند که این دو پروژه، ظرفیت تولید 200 میگاوات برق را خواهند داشت و بخش بزرگی از نیازمندی‌های ولایت‌های لغمان و ننگرهار را مرفوع خواهند کرد.

امان‌الله غالب، رییس شرکت برشنا در این باره گفت: «این پروژه‌ها یکی در منطقۀ بابا و دیگر درکنار پروژۀ چهل میگاوات برق خورشیدی شیخ مصری، عملی خواهند شد که با بهره‌برداری از این پروژه‌ها، ظرفیت بزرگ برق به‌وجود خواهند آمد.»

به گفتۀ شرکت برشنا، 300 میلیون دالر هزینۀ این پروژه‎ها، از سوی قرضه‌های بانک زیرساخت‌های آسیا، پرداخت خواهد شد.

در همین‌حال، شماری‌از نماینده‌گان بخش خصوصی، با استقبال از تلاش‌های حکومت برای تأمین نیروی برق در ننگرهار و لغمان، می‌گویند که با این‌کار صنعت را در این ولایت‌ها، توسعه خواهد داد.

آنان می‌گویند که درحال حاضر، کمبود برق در ننگرهار یکی‌از علت‌های رکود سرمایه‌گذاری‌ها در این ولایت است.

خانجان الکوزی، معاون اتاق تجارت و صنایع می‌افزاید: «زون مشرقی برای سرمایه‌گذاری‌ها در کشور بسیار مهم است اما اکنون کمبود برق یکی‌از چالش‌ها فراراه کار شرکت‌ها است.»

از سویی‌هم، رییس شرکت برشنا می‌گوید که کار «سب‌استیشن» برق گل‌بهار در حال تکمیل‌شدن است و با بهره‌برداری این سب اسیتشن، روند انتقال برق وارداتی به ولایت‌های شرقی نیز آغاز خواهند شد.