اتحادیه اروپا  توافق نامه ای را به هدف همکاری در مسایل مختلف به ویژه برگزاری انتخابات، حمایت از مدافعین حقوق بشر، حقوق زنان در انتخابات، و مبارزه با فساد امضا کرد.

پولا پامپولیو، نماینده اتحادیه اروپا گفت: “با در نظر داشت این که انتخابات پارلمانی و شورا های ولسوالی در 20 اکتوبر زمان بندی شده است و انتخابات ریاست جمهوری برای سال 2019، هر دو طرف به این توافق رسیدیم که این انتخابات ها باید در وقت معین به گونه شفاف برگزار گردد . مشارکت افزایش یافته خانم ها به حیث رای دهنده و کاندید باید به طور خاص مورد حمایت قرار بگیرد.”

رییس کمیسیون اصلاحات اداری نادر نادری از پیش رفت ها و آماده گی های حکومت در عرصه های مختلف به ویژه آماده گی ها برای انتخابات، تامین حقوق زنان، تامین عدالت در بخش عدلی و قضایی، آزادی بیان و حکومت داری خوب یاد کرد.

آقای نادری بیان کرد: “بحث ها با روحیه همکاری کامل و با وضاحت صورت گرفت. بحث عدلی و قضایی و حاکمیت قانون که در عرصه تامین دسترسی مردم به عدالت صورت گرفته، مورد بحث قرار گرفت.”

در همین حال، بانوی نخست کشور از همکاری های اتحادیه اروپا برای تامین عدالت و حاکمیت قانون به ویژه حقوق زنان ستایش کرد و آنرا موثر دانست.

رولا غنی، بانوی نخست کشور اضافه کرد: “دولت افغانستان مکلف است تا این اصول و قواعد را با توجه امکانات دولتی جامه عمل بپوشاند.”

این در حالیست که پیش از این اتحادیه اروپا آوردن اصلاحات در نظام سیاسی و حکومت داری خوب را از خواست های این اتحادیه دانسته بود .