بېرته
تصمیم دهلی نو و کابل برای تقویت روابط امنیتی
د خپرېدو نېټه: 1390/07/12 0:0د خبر شمېره: 6990سرچینه: آژانس خبری ایرکا

افغانستان و هند روابط امنیتی خود را تقویت می کنند.
به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری فرانسه ، حامد کرزی رئیس جمهور کشورمان که برای دومین بار طی سال جاری (2011) به هند سفر کرده است در دیدار با مقامات این کشور بر اهمیت تقویت روابط امنیتی دو کشور تاکید کرد.
سفر کرزی به هند در حالی انجام می شود که وی پاکستان را دشمن جدی هند محسوب می شود به حمایت از شبه نظامیان متهم کرد .
کرزی همچنین قرار است با امضای توافقنامه امنیتی در هند نقش مهم آموزش نیروهای امنیتی افغان را به هندی ها واگذار کند و دو توافقنامه دیگر نیز در زمینه انرژی و معدن با مقامات این کشور امضا کند.
اس ام کریشنا وزیر خارجه هند پس از دیدار با کرزی در گفتگو با خبرنگاران گفت که سفر رئیس جمهوری افغانستان به دهلی نو برای مقامات هند حائز اهمیت است و دهلی نو قصد دارد که همکاریهای استراتژیک خود را نیز با افغانستان تقویت کند.
کارشناسان مسائل سیاسی پیش بینی کرده اند که کرزی در این سفر نقش دهلی نو را در برقراری ثبات در کشور بحران زده افغانستان ارزیابی خواهد کرد به خصوص که از سال 2014 از شمار نیروهای خارجی در افغانستان کاسته خواهد شد .
آنها افزودند که کرزی قصد دارد با تکیه و اعتماد به دهلی نو ، نقش اسلام آباد رابه عنوان یکی از مهمترین ارکان منطقه ای نادیده بگیرد .
سفر کرزی به دهلی نو در حالی انجام می شود که مایک مولن رئیس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا اخیراً پاکستان را به حمایت از شبه نظامیان به خصوص اعضای گروه حقانی متهم کرد .
وی گفت که گروه حقانی در واقع بازوی دستگاه اطلاعاتی پاکستان است.
حملات اخیر در کابل که مرگ برخی از شخصیتها از جمله برهان الدین ربانی رئیس شورای صلح افغانستان را به دنبال داشت، به گروه حقانی نسبت داده می شود. قتل برهان الدین ربانی تردیدها را درباره استراتژی گفتگوها با طالبان برای صلح بیشتر کرده است گرچه رهبر گروه حقانی اتهام قتل ربانی را رد می کند.
این در حالی است که هنوز بسیاری بر این باورند که گروه حقانی از حمایت پاکستان برخوردار است و در این کشور پناهگاه دارد.