بېرته
پیشتازی اخوان السلمین درنتایج اولیه انتخابات مصر
د خپرېدو نېټه: 1390/09/10 0:0د خبر شمېره: 7712سرچینه: آژانس خبری ایرکا

نتایج اولیه شمارش آرای نخستین مرحله از انتخابات پارلمانی مصر نشان می دهد، اخوان المسلمین با کسب بیشترین آرا، (40 درصد تا به این لحظه) در صدر قرار دارد، در حالیکه حزب لیبرال "بلوک مصر" در پایتخت پیشتاز است.
در نخستین مراحل شمارش آراء در مصر حزب "آزادى و توسعه" جناح سیاسى اخوان المسلمین کرسیهاى پارلمان را در 6 استان از 9 استان از آن خود خواهند کرد و به احتمال زیاد دولت آینده مصر هم از اعضای نزدیک به این حزب تشکیل می شود.
در حالى که به نظر می رسد در کمال شگفتی، در پایتخت، حزب "بلوک مصر" از شانس بیشتری برخوردار باشد.
اخوان المسلمین، طی ده روز درگیری های شدید میان شورای نظامی حاکم و معترضان مصری، سکوت پیشه کرده و بر برگزاری انتخابات پارلمانی این هفته، پافشاری می کرد که به اعتقاد بسیای از کارشناسان، این امر حاکی از نگرانی این گروه برای از دست دادن اقبال پیش بینی شده در انتخابات در صورت به تعویق افتادن انتخابات بود.
نتایج اولیه انتخابات و پیشتازی این گروه در بسیاری شهرها، بجز پایتخت، نشان می دهد پیش بینی اخوان المسلمین چندان هم پربیراه نبوده است.
مقامات مصر می گویند که از میزان بالای مشارکت مردم شگفت زده شده اند و آمادگی این میزان مشارکت را نداشتند.
گفتنی است رقابتهاى انتخاباتى بر سر 498 کرسى پارلمان مصر، در سه نوبت برگزار مى شود که به عقیده برخی، برای کنترل اوضاع، صورت می گیرد. مرحله نخست انتخابات مصر برای انتخاب 498 نماینده مجلس این کشور در روزهای دوشنبه و سه شنبه برگزار شد. مرحله دوم این انتخابات که مربوط به رای گیری از شهرهای کوچک تر است، ماه آینده برگزار می شود.
میزان استقبال از انتخابات فعلی مصر، در تاریخ این کشور بی سابقه بوده و به گفته یکی از اعضای شورای نظامی حاکم، میزان مشارکت مردم در اولین دور رای گیری از مرز هفتاد درصد خواهد گذشت.
همچنین تعداد گزارش های خشونت و تخلف نیز، از میزان کمتری برخوردار بوده است.
دبیرکل سازمان ملل متحد، بان کی مون برگزاری انتخابات مصر را که بطور کلی با نظم و آرامش انجام گرفته است ستوده است.
انتخابات پارلمانی قبلی مصر، در اواخر سال 2010 میلادی برگزار شد و با انتقاداتی در مورد سلامت انتخابات همراه بود.
انتخابات کنونی نیز در شرایطی برگزار می شود که همچنان درگیری ها در میدان التحریر ادامه دارد و حداقل 88 نفر دیروز در میدان التحریر مجروح شده اند. 'محمد البرادعی' یکی از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری مصر، مهاجمین به تحصن کنندگان حاضر در میدان التحریر را 'آشوبگر' توصیف کرد.
تعداد واجدین شرایط رای دهی در کشور مصر، حدود 50میلیون نفر است.
پارلمان مصر دارای چهارصد و نود و هشت کرسی است و نمایندگان این مجلس برای دوره های پنج ساله انتخاب می شوند و طبق قانون اساسی، رئیس جمهوری حق انحلال مجلس و برگزاری انتخابات جدید را در هر زمانی دارد.
احزاب اصلی در این انتخابات عبارتند از "حزب عدالت و آزادی" وابسته به اخوان المسلمین که خود را یک حزب مذهبی اما دموکراتیک می داند، حزب "حریه" که توسط برخی از اعضای سابق حزب دموکراتیک ملی تشکیل شده و حزبی سکولار است، حزب جدید "وفد"و حزب "مصریان آزاد" که خود را یک تشکل لیبرال معرفی می کند.