اشرف غنی رئیس جمهور در حکمی، اعضای شورای عالی مصالحه را مشخص کرد. این شورا به رهبری داکتر عبدالله عبدالله 46 عضو دارد که از شخصیت های سیاسی، اعضای شورای ملی و مقامات دولتی شده است.
رییسجمهور اشرف غنی شب گذشته (شنبه، 8 سنبله) طی فرمانی، اعضای شورای عالی مصالحه ملی را تعیین کرده است.
در فرمان آقای غنی آمده است که شورای عالی مصالحه ملی در یک هفته در حضور عالمان دین، اعضای شورای ملی، اعضای شوراهای ولایتی، سکتور خصوصی، اعضای لویهجرگه مشورتی صلح، نمایندگان شورای عالی صلح پیشین، شخصیتهای مطرح سیاسی و اجتماعی و نمایندگان منتخب رسانهها، فهرست اعضای مجمع عمومی شورای عالی مصالحه ملی را ترتیب و نهایی کند.
با وجود آنهم بر اساس این فرمان، این فهرست نهایی نیست و شورا عالی مصالحهٔ ملی موظف شده است که در جریان یک هفته فهرست اعضای این شورا را ترتیب و نهایی کند.
اعضای کمیتههای سیاسی و رهبری شورای عالی مصالحهٔ ملی در چهار بخش ضمیمهٔ این فرمان منظور شده است؛ بزرگان سیاسی و جهادی، اعضای عالیرتبه دولتی، زنان و هیات رهبری شورای عالی مصالحهٔ ملی.
حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان، امرالله صالح و سرور دانش، معاونین رییس جمهور، محمد حنیف اتمر، حمدالله محب، نجیبه ایوبی، عبدالسلام رحیمی، محمد معصوم استانکزی، عبدالرب رسول سیاف، گلبدین حکمتیار، کریم خلیلی، عبدالرشید دوستم، محمد محقق و سایر شخصیتهای جهادی، سیاسی و مدنی افغانستان در این فهرست شامل هستند.
داکتر عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهٔ افغانستان به تاریخ 27 اگست گفت که امیدواراست مذاکرات مستقیم با گروه طالبان در یک هفتهٔ دیگر آغاز شود.
بر اساس توافقنامۀ صلح امریکا-طالبان که به تاریخ 29 فبروری در قطر امضا شد، حکومت افغانستان باید 5000 زندانی طالبان را رها کرده و طالبان نیز 1000 اسیر دولت را از بند رها کنند؛ اما تا اکنون 320 زندانی طالبان از زندانهای حکومت و شماری از کماندوی افغان از قید طالبان رها نشده اند.
بېرته
اعضای شورای عالی مصالحه تعیین شدند
اشرف غنی رئیس جمهور در حکمی، اعضای شورای عالی مصالحه را مشخص کرد. این شورا به رهبری داکتر عبدالله عبدالله 46 عضو دارد که از شخصیت های سیاسی، اعضای شورای ملی و مقامات دولتی شده است.
د خپرېدو نېټه: 1399/06/09 10:22د خبر شمېره: 80498سرچینه: خبرگزاری افغان ایرکا
