گروه طالبان می‌گوید در اجندای گفت‌وگوهای جاری صلح در قطر تشکیل حکومت موقت را مطرح نکرده اند.

محمد نعیم سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر شام دیروز پنجشنبه (18 جدی) به رادیو آزادی نوشت: "موضوع تشکیل حکومت موقت اصلاً مطرح نشده است."

قبل از این حفیظ منصور یک عضو هیئت مذاکره کنندۀ دولت گفته بود که طالبان روی چگونگی نظام آیندۀ کشور در مذاکرات تاکید می‌کنند که به گفته وی این مسئله بدون تشکیل یک حکومت موقت راه دیگری ندارد.
همچنین در ماه‌های اخیر شماری از سیاسیون و احزاب سیاسی افغانستان از جمله «گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی و «عطامحمد نور» رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی حمایت خویش را از ایجاد دولت موقت اعلام کرده‌اند.

مقامات دولت به شمول رئیس جمهور غنی طرح حکومت موقت را بارها رد کرده و گفته اند که صلح در موجودیت همین حکومت صورت خواهد گرفت.

از سوی دیگر «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه به عنوان مرجع اصلی تلاش‌های صلح طرح دولت موقت را به عنوان یک گزینه ممکن برای تامین صلح می‌پذیرد و «عبدالحفیظ منصور» عضو تیم مذاکره‌کننده افغانستان نیز اخیراً تصریح کرد: «برای تأمین صلح ناگزیر هستیم که با حفظ چارچوب نظام و ارزش‌های انسانی به‌سمت دولت موقت برویم».

«سرور دانش» معاون دوم رئیس جمهور اما در واکنش به افزایش حمایت‌ها از ایجاد دولت موقت گفت: طرح دولت موقت به معنی گسست و فروپاشی قانون اساسی است و لغو این قانون را در پی دارد.

وی همچنین تصریح کرد: ایجاد دولت موقت به معنی جابجایی اشخاص نیست، بلکه به این معنا است که تمامی نظام و قوای دولت کنار گذاشته شود و روند دولت‌سازی و نظام‌سازی از نو آغاز گردد.